Közélet | 2022. 05. 27. – 10:00 |
A háborúban csaknem 680 gyermek szenvedett sérüléseket, ugyanakkor 241 gyermek meghalt az Orosz Föderáció által indított katonai műveletek következtében. Fotó: Internet

Hirdetés

A háborúban csaknem 680 gyermek szenvedett sérüléseket, ugyanakkor 241 gyermek meghalt az Orosz Föderáció által indított katonai műveletek következtében.

Az RBC-Ukraine a Legfőbb Ügyészség Telegram-üzenetére hivatkozva közölte, hogy 2022. május 27-i reggeli információk szerint több mint 679 gyermek sérült meg Ukrajnában az Orosz Föderáció teljes körű fegyveres agressziója következtében.

"A fiatalkorúak ügyészei hivatalos információi szerint 241 gyermek halt meg, és több mint 438-an megsérült”

– áll a jelentésben.

A legtöbb gyerek a Donyeck megyében (151), a Kijev megyében (116) és a Harkiv megyében (108) szenvedett sérülést az orosz megszállók akciói által.

A rendfenntartók információi szerint az előző napi harkovi ágyúzás következtében

8 civilt öltek meg, köztük egy 5 hónapos fiút és apját.

Az is ismertté vált, hogy egy 15 éves tinédzser megsérült a Borovszkoje község orosz lövöldözése közben.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy nőtt a Harkiv elleni orosz támadás áldozatainak száma. Az eddigi információk szerint heten haltak meg és tizenheten sebesültek meg, köztük egy kilencéves gyerek a kelet-ukrajnai Harkiv városa elleni csütörtöki orosz támadásban - közölte Oleh Szinyehubov Harkiv megyei kormányzó.