Kárpátinfo.net


| 2022. 05. 03. – 12:18 |
Olekszij Aresztovics szerint a következő napokban az Orosz Föderáció az Ukrajna elleni háborúban aratott győzelmeként jelentheti be Donbász és a dél egy részének elfoglalását. Fotó: Internet

Hirdetés

Olekszij Aresztovics szerint a következő napokban az Orosz Föderáció az Ukrajna elleni háborúban aratott győzelmeként jelentheti be Donbász és a dél egy részének elfoglalását.

Olekszij Aresztovics, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója az RBC-Ukraine-nak adott kommentárjában azt nyilatkozta, hogy Moszkva ténylegesen annektálni kívánja ezeket a területeket.

Szerinte Oroszország politikai céljai az Ukrajna elleni háborúban nem változtak.

"Azt hiszem, megegyeztek abban, hogy a háború győzelmeként tekinthető Donyeck, Luhanszk és Herszon megyék közigazgatási határaihoz való elérés, illetve talán részben Zaporizsje"

- mondta Aresztovics.

Hangsúlyozta, hogy ez jelentheti valamiféle "Tavriai tartomány" kikiáltását és a területek tényleges annektálását az orosz rubellel, az orosz költségvetésből történő kifizetésekkel, az iskolai oktatással, a helyi közigazgatással, stb.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna elnöke szerint a háború akkor ér véget, ha Ukrajna győz. Szerinte, a győzelmet majd mindenki megérzi, és a világon mindenki látni fogja.