Bien.hu

| 2022. 05. 04. – 16:07 | Világ |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A koreai szépségtermékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek szerte a világban, de nem (csak) ennek köszönhetik az országban élő nők, hogy fiatalos a megjelenésük, és jó néhány évet letagadhatnak a korukból!

Sokkal nagyobb szerepet játszik ebben az a tény, hogy ők nagy figyelmet fordítanak a szépségápolásra, azon belül pedig az arcuk kezelésére. A napi rutinjuk több lépésből áll, és van egy, amit semmiképp sem hagynának ki, ráadásul csak 3 másodpercet vesz igénybe! Ezt még a legelfoglaltabb embereknek is van idejük beiktatni az életükbe, igaz? - írja a bien.hu.

A 3 másodperces szabály lényegében azt jelenti, hogy miután megmosták az arcukat, azonnal, maximum 3 másodpercen belül fel is viszik rá a hidratálókrémet, hogy megadják a bőrüknek a kellő nedvességet! És ennek az apró lépésnek rengeteg pozitív hatása van.

A bőröd jobban magába szívja a krémet

Ha arcmosás után azonnal felviszed a bőrödre a krémet, ki tudod hozni a maximumot a termékből. Miután ugyanis a bőröd külső rétege afféle védelmi gátként szolgál a kórokozókkal szemben, és bejuttatja a felszín alá a pozitív hatóanyagokat, bizonyos összetevőkkel szemben is sokkal védelmezőbbé válik.

Így lehet, hogy te hiába kened az arcodat drága termékekkel, mert nem tudja a bőröd azokat kellőképp magába szívni. Amikor viszont még nedves, a hidratálókrémekkel szemben is kevésbé vesz fel védekező állást, így a hatóanyagokat mélyebbre le tudod juttatni. Pláne, ha masszírozva, körkörös mozdulatokkal kened fel a terméket!

Fényesebb és üdébb lesz a bőröd

Bár ellentmondásosnak hangzik, valójában a bőröd még „szomjasabb” lesz azután, hogy alaposan megmostad vízzel. Erről az tehet, hogy a tisztítás hatására a természetes olajokat is lemosod, és ha nem pótolod azokat, nem csak szárazabb lesz a bőröd, de hosszú távon zsíros is (elvégre azt tapasztalja, hogy muszáj aktívabban olajakat termelnie). Ha azonnal bekened a bőrödet a hidratálókrémmel, megadod neki a szükséges nedvességet, amit az olajok eltűnése után amúgy is jobban kíván!

Fiatalabbnak fogsz kinézni

Ha nem használsz hidratálókrémet, vagy nem úgy használod, ahogy kellene, a bőröd sokkal szárazabb lesz hosszú távon. Ez nem csak neked lesz feltűnő, hanem a környezetednek is, hiszen a száraz bőr hatására a ráncok is élesebbé válnak, pláne, hogy a bőröd sápadtabb hatást kelt.

Amikor erre nem figyelsz oda azonnal, az elhalt hámsejtek elkezdenek felhalmozódni, és hiába kapcsolsz utána, és kezdesz el krémeket használni, a hámsejtek miatt nem tud eljutni a mélyebb rétegekig. Ezért fontos, hogy csinálj egy bőrradírozást, majd innentől kezdve minden este, arcmosás után 3 másodperccel kend fel a hidratálódat!

Nyugtatja a bőrödet

Azoknak, akik érzékenyebb, kipirosodásra hajlamos bőrrel rendelkeznek, ez a 3 másodperces trükk felér egy valódi csodával! Ugyanis egy ilyen típusú arcbőrnek szüksége van a különleges odafigyelésre, ha viszont hagyod kiszáradni, sokkal nehezebb lesz ismét visszahozni az egyensúlyát.

Amennyiben viszont rögtön arcmosás után felkened a számodra ideális terméket, és nem várod meg, hogy megszáradjon az arcod, puhább és üdébb lesz a végeredmény. Csak arra figyelj, hogy napi kettő alkalomnál többször egyébként ne moss arcot, mert ez képes erőteljesen igénybe venni a bőrödet! Míg mások ezt észre sem veszik, addig az érzékenyebb típusok már egyetlen nap után látják a különbséget.

Hirdetés

Forrás