Origo
| 2022. 05. 06. – 16:00 | Kína |
Áprilisban a sanghaji kormány karantént rendelt el a 26 millió fős városban, hogy megakadályozzák a koronavírus-járvány terjedését. Fotó: Internet

Hirdetés

Áprilisban a sanghaji kormány karantént rendelt el a 26 millió fős városban, hogy megakadályozzák a koronavírus-járvány terjedését. Ezalatt az idő alatt egy nő és a kutyája úgy döntöttek, hogy egy piros telefonfülkében telepednek le. Több mint egy hónapot tölttek el így - írja a Vice-ra hivatkozva az Origo.

Az ötvenes éveiben járó nő a következő hónapig ezen a kis helyen lakott, időnként kivitte a kutyáját sétálni és kiszellőztette a takaróját a napon. A dologra csak akkor derült fény,

amikor az utca túloldalán egy sokemeletes ház lakója a kínai közösségi médiában fotósorozatban dokumentálta a létezését.

A kommentelőket sokkolta, hogy a nőnek nincs hol laknia, és felhívták a figyelmet a városban uralkodó társadalmi különbségekre.

Utólag kiderült, a nő azért kényszerült a telefonfülkébe, mert nem tudta fizetni a bérleti díjat és kilakoltatták.

Nem ő volt az egyetlen, ugyanis többen hozzá hasonlóan kartonokon, rögtönzött ágyakon a hidak alatt és sátrakban a járdán aludtak. A nő utcai élete a múlt hétig tartott, ugyanis éjfélkor rendőrök csaptak le rá.

Holmiját a járdaszegélyre dobták, a fülkét lezárták, és kilakoltatták a nőt a fülkéből.

Az állami tulajdonú China Youth Daily szerint a nő visszautasította a hatóságok szállásajánlatát, és inkább egyedül ment tovább.

Hirdetés

Forrás