Kárpátinfo.net


| 2022. 05. 06. – 09:00 | Kárpátalja |
Hétfőn, május 9-én, az elöljárói körzetekben is megkezdődik a regisztráció. Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Május 5-én megkezdődött a szociális kártyák kiosztása a Beregszászi kistérségben, melyek által tisztességesen és átláthatóan oszthatók majd ki a térségbe érkező humanitárius segélyek.

Hétfőn, május 9-én, az elöljárói körzetekben is megkezdődik a regisztráció - közölte Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán.

A szociális kártya által vehető majd át a humanitárius segély az átvevőpontokon, valamint azon karitatív intézményeknél, szervezeteknél, amelyekkel a Beregszászi Városi Tanács együttműködési megállapodást kötött.

Kik igényelhetik a szociális kártyát? 

  • a lakhely tulajdonosa vagy a lakhelyet használó személy, aki a Beregszászi kistérségben él és ide is van bejegyezve.
  • azok a belső menekültek, akik a Beregszászi kistérségben élnek, ide vannak hivatalosan beregisztrálva, s hotelben, motelben, vendégházban (a helyi adminisztrátoroknál lévő listának megfelelően) vagy egyéb lakhelyen (egész házat/lakást vettek ki) bérelnek szobát.

Nem igényelhetnek szociális kártyát azok a belső menekültek, akik ideiglenesen a Beregszászi Városi Tanács önkormányzati tulajdonában lévő intézményekben vannak elhelyezve.

Egy lakcímre egy szociális kártyát lehet igényelni, ez a szabály azonban nem vonatkozik a hotelek, motelek és vendégházak (a helyi adminisztrátoroknál lévő listának megfelelően) lakosaira, amelyek esetében a cím mellett meg kell adni a szobaszámot is.

Hogyan igényelhető a kártya? 

  1. A szociális kártya regisztrálásához fel kell keresni azt a regisztrációs pontot, ami azért az utcáért felel, ahol az adott személy él (ezek teljes listáját a következő címen érhetik el: http://beregivska.gromada.org.ua/news/1651664947/).
  2. Az igényléshez vigyék magukkal saját és családtagjaik személyazonosító okmányait: személyigazolványukat, gyermekeik születési anyakönyvi kivonatát, a fogyatékosságot igazoló okiratot, valamint a menekültstátuszt igazoló okmányt.
  3. Az adminisztrátor segítségével ki kell tölteni egy űrlapot.
  4. A sikeres regisztrációt követően a kártyát a lakhely tulajdonosának a nevére vagy a családra állítják majd ki, a regisztráció módjától függően.

A kártya a tulajdonosnál kell, hogy legyen és nem használható fel más személy humanitárius segélyének átvételére.

Amennyiben a kártyatulajdonos fogyatékkal élő, korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen személy, és a szolgáltatás igénybevételéhez való jogát nem tudja gyakorolni, akkor a nevében eljárhat törvényes képviselő vagy más, meghatalmazással rendelkező személy.

A kártyát mind a hadiállapot ideje alatt, mind pedig békeidőben fel lehet majd használni különféle szociális projektek keretein belül.

A kártyaigénylés során Babják Zoltán arra kér mindenkit, hogy legyenek körültekintőek, ne alakítsanak ki hatalmas sorokat, hiszen minden igénylő kézhez fogja kapni a kártyáját.

Hirdetés