MTI

| 2022. 05. 06. – 14:30 | Izrael |
Hárman meghaltak, ketten súlyosan megsebesültek Izrael középső részén, Eládban egy csütörtök esti terrormerényletben. Fotó: Internet

Hirdetés

Hárman meghaltak, ketten súlyosan megsebesültek Izrael középső részén, Eládban egy csütörtök esti terrormerényletben – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet. Két terrorista fejszékkel és késekkel támadt a járókelőkre, miközben azt kiabálták, hogy Allah Akbar.

Az első jelentések szerint két terrorista fejszékkel és késekkel támadt a járókelőkre az Izrael középső részén lévő ultraortodox Elád nevű város parkjában a Függetlenség napjának végeztével - írja az MTI.

Három negyven év körüli férfinál az odasiető mentősök megállapították a halál beálltát,

egy 60 éves és egy 35 éves sebesültet súlyos, két másikat pedig könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

Egy jármű elmenekült a helyszínről, s a rendőrség útlezárásokat állított fel a környéken elfogására. Eládtól mintegy három kilométerre található a ciszjordániai határ, a biztonságiak attól tartanak, hogy a merénylőknek sikerült elmenekülni a Palesztin Hatóság fennhatósága alá tartozó területre.

Beni Ganz védelmi miniszter, Aviv Kochávi vezérkari főnök és Omer Barlev belbiztonsági miniszter egyeztetett, miután értesítették őket a történtekről.

„Baltákkal voltak. Egy biztonsági őrnek sikerült egy lövést leadni rájuk, és akkor a terrorista fejszével a fejébe vágott, és azt kiabálta, hogy Allah Akbar” – mesélte egy szemtanú a lapnak.

Eran Rotman, a Beilinszon igazgatója közölte,

hogy hozzájuk két sérült érkezett, egyikük kritikus állapotban, éles eszköztől eredő fejsérülésekkel.

Újraélesztették, és a további kezelésig altatásban tartják a két sérültet, s jelenleg az életükért küzdenek.

„Egy bátor hadművelet ismét súlyos csapást mér Izraelre és biztonsági rendszerére. A hadművelet a telepesek Al-Aksza mecsetben történő megszállási és inváziós bűncselekményeire való válaszlépés része” – hangoztatta a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet szóvivője csütörtök este.

Öt nappal ezelőtt a Hamász gázai vezetője, Jahije Szinuár beszédében arra szólította a palesztinokat, hogy hajtsanak végre baltás támadásokat – emlékeztetett a ynet.

„Mindenki készítse elő a puskáját. Akinek nincs puskája, az készítsen elő kést vagy fejszét. Ha vallásháborút akarnak, átléptek minden határt” – mondta Szinuár.

A március végén kezdődött, izraeliek elleni terrorhullámban eddig 18 embert öltek meg merénylők.

Hirdetés

Forrás

MTI