HáziPatika.com

| 2022. 05. 08. – 18:12 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A higiénia és a tisztálkodás nemcsak együttlét előtt nagyon fontos, hanem utána is.

Ha betartjuk az alábbiakat, akkor nagyon sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat - írja a Házipatika.com.

Mosakodjunk!

Persze, nem szükséges szerelmeskedés után azonnal kipattanni az ágyból, és a fürdőszobába rohanni, de ha kicsit megmosakszunk, akkor megvédhetjük magunkat bizonyos betegségektől, például a húgyúti fertőzéstől. A nemi szervek környékét elég sima meleg vízzel átmosni. Nagyon fontos, hogy a nők a hüvelyt ne mossák át, ne irrigáljanak, mert azzal szabad utat nyithatnak a fertőzéseknek, hiszen így felborulhat a hüvely pH-ja. Illatosított szappant sem jó használni, mert irritációt okozhat.

Ne használjunk túl sok terméket!

Számos olyan terméket lehet kapni a drogériákban, amelyek az intim területek tisztítására, felfrissítésére használhatóak. Sok tartalmaz olyan anyagokat, parfümöt, alkoholt és egyebeket, amelyek irritációt, allergiás reakciót okozhatnak. Sima vízzel, esetleg megfelelő pH-értékű intimszappannal a legjobb mosakodni, de alapvetően az utóbbi sem feltétlenül szükséges. Az illatanyagokkal telepumpált termékeket mindenképp kerüljük, ne használjunk illatosított tampont, betétet sem.

Ürítsük ki a hólyagunkat!

Szexuális érintkezés közben baktériumok kerülhetnek a húgyvezetékbe. Ha rögtön utána kiürítjük a hólyagunkat, akkor ezeket a baktériumokat kimossuk a vizelettel. Ha nem így teszünk, akkor lesz idejük eljutni a húgyhólyagig, és húgyúti fertőzéseket okozhatnak.

Igyunk egy pohár vizet!

A vizeletürítés mellett az is nagyon fontos, hogy igyunk. Ha testünk folyadékháztartása megfelelő, akkor sokkal jobban méregtelenítünk, és nagyobb eséllyel mossuk ki testünkből a káros anyagokat.

Viseljünk laza holmikat!

A legjobb ruhátlanul aludni együttlét után, hogy a test és a nemi szervek környékének természetes szellőzését biztosítsuk. Ha ezt nem szeretnénk, akkor mindenképpen laza, pamut fehérneműt és ruhadarabokat válasszunk, mert a műszálas anyagok nem lélegeznek.

Hirdetés