Események | 2022. 05. 09. – 14:06 |
Kárpátalján a határsértők a határőrök elől menekülve a Tiszán akartak átjutni Romániába. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Kárpátalján a határsértők a határőrök elől menekülve a Tiszán akartak átjutni Romániába. Sajnos egy férfi belefulladt a megáradt folyóba, egynek a sorsa ismeretlen, a harmadikat pedig elfogták a román határőrök.

Az Ukrán Állami Határőrszolgálat Facebook-közleménye szerint Kárpátalján, a Veliki Bicskiv (Nagybocskó) kirendeltség határőrei három szabálysértőt fedeztek fel, akik illegálisan próbáltak bejutni Romániába.

A férfiak meglátva a határőröket, nekivágtak a megáradt Tiszának.

Az ukrán határőrök tájékoztatták román kollégáikat és a mentőszolgálatokat az esetről. Kiderült, hogy az egyik szabálysértőnek sikerült megbirkóznia a Tiszával.

A közös keresés során 30 éves társának már csak a holttestét sikerült megtalálni.

A harmadik férfi sorsa egyelőre ismeretlen - áll a jelentésben.

Megjegyzendő, hogy májusban a munkácsi különítmény határőrei már mintegy kéttucatnyi hadköteles férfit vettek őrizetbe, akik illegálisan próbáltak átlépni a határon.

Ezen túlmenően, a teljes körű orosz invázió kezdete óta a különítmény működési területén öt férfi vesztette életét, amikor illegálisan próbáltak külföldre jutni.

Hirdetés