Kárpátinfo.net


| 2022. 05. 09. – 11:00 | Magyarország |
A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége május 7-én, Budapesten második alkalommal szervezte meg a (H)azám!, a Kárpát-medence Nagy Családi Vetélkedőjének döntőjét. Fotó: Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

Hirdetés

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége május 7-én, Budapesten második alkalommal szervezte meg a (H)azám!, a Kárpát-medence Nagy Családi Vetélkedőjének döntőjét.

A családok játékára a Kárpát-medencéből idén több mint 750 család regisztrált, akik a tavasz folyamán két internetes fordulóban mérték össze tudásukat.

A Budapesten megrendezésre kerülő remek hangulatú döntőbe a hat legtöbb pontot szerző család kapott meghívást.

Így Kárpátalját két, Magyarország, Délvidék, Erdély és a Felvidék régióit egy-egy család képviselte a versenyben.

A családok három csapatot alkotva, közösen mérték össze az izgalmas feladatokban a tudásukat, melyet végül az egésznapos vetélkedés után a kárpátaljai Kabácij család és a felvidéki Pinke család Hontársak nevű csapata nyert meg.

Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke a döntő eredményhirdetésén elmondta, hogy örömmel volt részese ennek a csodálatos napnak, amit nemcsak a feladványok sokszínűsége, hanem a megrendezés eredeti céljának az elérése - a barátság, az összetartozás, a közösen eltöltött idő és egymás megismerése – tett emlékezetessé.

Dr. Molnár Balázs, a KINCS stratégiai és koordinációs elnökhelyettese gratulált a verseny megszervezéséhez, értékként emelte ki, hogy két régióból érkezett családok alkották a csapatokat. Véleménye szerint ez a közösségi érzés kifejezi a magyar családpolitika törekvéseit,

aminek kedvezményei kiterjesztésre kerültek a külhoni magyar családok szülőföldön való megmaradásának támogatására.

A Köldökzsinór program, a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési program és az átfogó gazdaságélénkítő programok mellett dr. Molnár Balázs kihangsúlyozta, hogy a közösen eltöltött idő, ez a különleges játék alkalmat ad az ünneplésre és az élményekkel való gyarapodásra. 

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

Hirdetés