Közélet | 2022. 05. 09. – 19:00 |
A kormány három határátkelőhelyet jelölt ki az ukrán állampolgárok által Ukrajna vámterületén kívül vásárolt járművek mozgására. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A kormány három határátkelőhelyet jelölt ki az ukrán állampolgárok által Ukrajna vámterületén kívül vásárolt járművek mozgására, ezek Usztiluh Voliny megyében, Hrusiv Lemberg megyében és Kisberezna (Malij Bereznij) Kárpátalján – adta hírül az rbc.ua hírportál a kormánydokumentumra hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint a 354-r. számú kormányrendelet a külföldön vásárolt gépkocsik behozatalára az alábbi határátkelőhelyeket jelölte ki: az Usztiluh nemzetközi közúti utasforgalmi határellenőrző pontot; a Hrusiv nemzetközi közúti utasforgalmi határellenőrző pontot;

a Kisberezna nemzetközi közúti utasforgalmi határellenőrző pontot.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy idén márciusban a Legfelső Tanács törvényt fogadott el a vállalkozások által importált áruk behozatalára vonatkozó vám- és áfamentességről.

A jogszabály az állampolgárok által behozott járműveket is mentesíti a behozatali vám alól.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy kijelölt határátkelőkön engedélyezett csupán a vámmentes autóbehozatal. A kormány azért hozta meg ezt a döntést, mert elmondásuk szerint a papírmunka sok időt vesz igénybe, s emiatt a humanitárius segélyt szállító járművek sokat várakoznak. 

Forrás