Karpat.in.ua
| 2022. 05. 09. – 20:00 |
A tervek szerint az ukrán férfiakat nem engedik külföldre, amíg tart a háború Oroszországgal, de a kiutazási tilalom feloldására vonatkozó döntés a katonai vezetés álláspontjától függ. Fotó: Internet

Hirdetés

A tervek szerint az ukrán férfiakat nem engedik külföldre, amíg tart a háború Oroszországgal, de a kiutazási tilalom feloldására vonatkozó döntés a katonai vezetés álláspontjától függ – jelentette ki Denisz Smihal miniszterelnök az rbc.ua hírportálnak adott, hétfőn közzétett interjújában, melyet a Karpat.in.ua idéz.

Mint a kormányfő hangsúlyozta, „ezt nem tervezik a hadiállapot idején. Valójában itt a katonák hozzák a döntéseket,

de úgy gondolom, hogy amíg a háború folyik, minden férfinak Ukrajnában kell maradnia.”

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy a kormány adatai szerint 4,7 millió ember hagyta el Ukrajnát.

„Az elmúlt bő két hétben 700 000 ukrán tért vissza. És minden nap többen jönnek vissza, mint ahányan elhagyják Ukrajnát. Érezzük ezt a városok benépesedésében, a munka újraindításában. Miközben korábban a vállalkozások 32%-a leállt, ma ez az arány már csak 17%” – emlékeztetett Denisz Smihal.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy enyhülhetnek a hadköteles férfiak külföldi utazásának korlátozásai. Olekszij  Aresztovics közölte, napirenden van a férfiak bizonyos kategóriái számára megadni a lehetőséget, hogy legalább rövid időre külföldre utazhassanak.

Forrás