Mozaik | 2022. 06. 10. – 16:30 |
Az olasz rendőrség kibernyomozói letartóztatták azt a 47 éves trieszti férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy megmérgezi a helyi szupermarketekben árult ásványvizet. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az olasz rendőrség kibernyomozói letartóztatták azt a 47 éves trieszti férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy megmérgezi a helyi szupermarketekben árult ásványvizet és édességeket, ha nem fizetnek neki jelentős összeget. A férfi kriptovalutában követelte a váltságdíjat – számolt be az ANSA olasz hírügynökségre hivatkozva a Hirado.

Az északkelet-olaszországi Trieszt tartományban élő 47 éves férfit az olasz postai rendőrség kibernyomozói vették őrizetbe, mert heteken keresztül azzal fenyegetőzött,

hogy mérget fecskendez a szupermarketekben árult ásványvízbe és élelmiszerekbe.

A gyanúsított a rendőrség szerint külföldi szervereken keresztül küldött névtelen e-mailekben fenyegetőzött, és kriptovalutában követelt mintegy egymillió eurónyi váltságdíjat.

Az ANSA hírügynökség szerint a férfi olyan videókat is közzétett, amelyeken bemutatja, hogyan mérgezné meg a termékeket, ciánt és patkánymérget fecskendezve beléjük.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!