Politika | 2022. 06. 11. – 17:24 |
Olekszij Aresztovics közlése szerint, hogy hozzávetőlegesen tízezer ukrán katona halt meg az ukrajnai háború kezdete óta. Fotó: Internet

Hirdetés

Olekszij Aresztovics közlése szerint hozzávetőlegesen tízezer ukrán katona halt meg az ukrajnai háború kezdete óta.

A háború kezdete óta Ukrajna mintegy 10 000 katonát veszített, közölte Olekszij Aresztovics az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója egy interjúban, adta hírül a Podrobnosti.ua.

"A konfliktus kezdetén átlagosan 100 ember halt meg naponta. De az orosz hadseregben az első 20-30 napban naponta 1000 ember halt meg. Jelenleg 200-300 ember hal meg, nem kevesebb."

– mondta a tanácsadó.

Újságírói kérdésre, hogy ezekből a számításokból kijelenthető-e, hogy az ukrán hadsereg akár 10 000 katonát is veszített, Aresztovics igennel válaszolt.

Hirdetés

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a közelmúltban száz körülire tette a naponta harcban elesett ukrán katonák számát.

Mihajlo Podoljak szerint az ukrán hadsereg nagy veszteségeinek egyik fő oka az ukrán és orosz katonai képességek egyenlőtlensége.  Az Elnöki Iroda vezetőjének tanácsadója szerint az ukrán hadsereg napi vesztesége 100-200 fő között mozog.

 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!