Életmód | 2022. 06. 11. – 16:09 |
Túlérzékeny bőrre is van megoldás

Hirdetés

Feszülő és égő érzés, valamint kipirosodás - akiket érint, azok ismerik a túlérzékeny bőr kellemetlen tüneteit. Az epidemiológiai tanulmányok alapján minden korábbinál több ember észleli magán a túlérzékeny bőr tüneteit a stressz, az allergének és a környezeti ártalmak következtében. Hogyan lehet kezelni és megszüntetni a tüneteket? - cikkünkből kiderül.

Amikor semmilyen krém vagy praktika sem használ, mert minden kipróbált kozmetikum csak tovább ront az arcbőr állagán, akkor keresik fel sokan megnyugtató megoldásért a patikákat vagy lesznek igen tudatos vásárlók. Európában úgy becsülik, hogy az emberek akár 50 százaléka is érintett lehet a hiperérzékeny bőr kellemetlen tüneteiben - írja a Házipatika.com.

Mi okozhatja?

 A bőr érzékenységét okozó három fő tényező – a környezetszennyező anyagok, a vegyszerek és az érzelmi hatások – általában szoros kapcsolatban van mindennapjainkkal. Először is, fel kell ismerni és el kell kerülni a stresszreakciókat kiváltó legfőbb hatásokat: szél, napsugárzás, szélsőséges hideg és meleg. Másodszor aktív összetevőket tartalmazó, megfelelő bőrápoló termékeket kell használni, olyanokat, amelyekben lehetőség szerint egyáltalán nem fordul elő semmilyen allergiás reakciókat kiváltó összetevő.

A tudományos bőrápolást megtestesítő Eucerin® arra vállalkozott, hogy „mindentől mentes”, illatanyagokat, tartósítószert, paraffinokat és alkoholt sem tartalmazó termékcsaládot fejleszt ki, olyat, amely a kínai édesgyökér és a zöld pigment a pirosság megszüntetésével egyenletes arcszínt biztosít.

Jó tudni, hogy a hiperszenzitivitás nem egy megváltoztathatatlan bőrtípus, hanem sokkal inkább a bőrnek egy olyan állapota, amit befolyásolhatunk – megfelelő bőrápolással. Az a lényeg, hogy hozzuk ismét egyensúlyba az érzékeny bőrt amilyen gyorsan és gyengéden csak lehet. Megfelelő, aktív ápolással, és az olyan fontos szabályok betartásával, mint a szélsőséges szél, meleg, hideg és napsugárzás elkerülésével, az érzékeny bőr visszatér természetes egyensúlyi állapotába, és a bőr természetes védelmi funkciója megerősödik. Ennek révén jobban meg tud majd küzdeni a bőrünket érő megpróbáltatásokkal, amelyek modern életünk következményei.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!