Közélet | 2022. 06. 13. – 10:30 |
Badalóban előbb a református templom előterében lévő díszes hirdetőtáblát sikerült felújítani, majd a Mártírok emlékparkban lévő, 25 éve felállított Honfoglalási Emlékmű renoválását végezték el. Fotó: Jakab Lajos

Hirdetés

Gondokkal, bajokkal, háborúval terhelt világunkban a mindennapi problémák megélése mellett nem feledkezhetünk meg emlékhelyeink, őseink emlékét ápoló jelképeink állagának megőrzéséről, azok karbantartásáról, hiszen azok egyre inkább megfogyatkozó közösségeink értékeit képezik.

Ennek a szép példáját láthattuk a napokban Badalóban, ahol alig egy hét során három ilyen munkálatot is elvégeztek. Előbb a református templom előterében lévő díszes hirdetőtáblát sikerült felújítani, majd a Mártírok emlékparkban lévő, 25 éve felállított Honfoglalási Emlékmű renoválását végezték el. Vasárnap az istentiszteletre érkező híveket fogadta kellemes meglepetés azzal, hogy vadonatúj üléslécek kerültek a templomkertben lévő díszes lócákra.

A munkálatokért köszönet illeti Talián Attillát, Vince Sándort, Nagy Sza­bolcsot és másokat, de mindezekért elsősorban Istené legyen hála és dicsőség!

Jakab Lajos családorvos,
 a KMKSZ Badalói Alapszervezetének elnöke

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 24. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!