police.hu

| 2022. 06. 14. – 11:30 |

Egy 37 éves és egy 35 éves szatmárcsekei lakost gyanúsítanak embercsempészettel

Egy 37 éves és egy 35 éves szatmárcsekei lakost gyanúsítanak embercsempészettel. Fotó: police.hu

Hirdetés

A szabolcsi nyomozók kommandósok közreműködésével fogták el a gyanúsítottakat.

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 37 éves és egy 35 éves szatmárcsekei lakos ellen - írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy anyagi haszonszerzés érdekében ukrán állampolgárságú férfiaknak nyújtottak segítséget abban,

hogy Ukrajnából jogellenesen, a határellenőrzést megkerülve belépjenek Magyarország területére.

Az illegális migránsok gumicsónakokkal a Tisza folyón jutottak át magyar területre, céljuk Nyugat-Európa felé történő tovább utazás volt, amiben az eljárás alá vontak közreműködtek.

A szabolcsi nyomozók összehangolt rendőri intézkedés keretében, a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság és a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség munkatársainak, valamint a megyei rendőr-főkapitányság Jonatán Közterületi Bevetési Egységének bevonásával 2022. június 3-án a gyanúsítottakat lakóhelyeikről előállították.

Kihallgatásuk után a nyomozók őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az ügyészség indítványára a bíróság mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!