Karpat.in.ua
| 2022. 06. 14. – 17:00 |

Ukrajna elvesztette szántóterületeinek negyedét a teljes körű orosz invázió miatt, elsősorban a déli és keleti régiókban

Ukrajna elvesztette szántóterületeinek negyedét a teljes körű orosz invázió miatt, elsősorban a déli és keleti régiókban. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna elvesztette szántóterületeinek negyedét a teljes körű orosz invázió miatt, elsősorban a déli és keleti régiókban – közölte Tarasz Viszockij mezőgazdasági miniszter-helyettes egy lapinterjúban, adta hírül kedden az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Viszockij a The Guardian című brit lapnak nyilatkozva hangsúlyozta,

hogy Ukrajna lakosságának élelmezésbiztonságát közvetlenül semmi nem fenyegeti.

„A szántóterületek 25%-ának elvesztése ellenére az idei termés több mint elegendő lesz, a vetésterületek jelenlegi állapota olyan, hogy nincs veszélyben Ukrajna élelmezésbiztonsága” – mutatott rá.

„Az ukrán gazdálkodóknak sikerült viszonylag jól felkészülniük a vetésre a háború ellenére” – tette hozzá.

„Ráadásul Ukrajnában csökkent a belső fogyasztás szintje a háború miatti tömeges menekülés és emigráció következtében” – jelezte Tarasz Viszockij.

A hírportál emlékeztetett rá, Denisz Smihal miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy az előzetes adatok szerint Ukrajnában akár 10-15 millió tonna termés is betakaríthatnak az idén.

Októberben azonban raktározási problémák adódhatnak a raktározási lehetőségek hiánya miatt – figyelmeztetett.

Mint hangsúlyozta, Oroszország szándékosan rombolja a mezőgazdasági létesítményeket, így Ukrajna második legnagyobb gabonaterminálját Mikolajivban.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!