Kárpátinfo.net


| 2022. 06. 15. – 11:13 |

Kárpátalján a rendfenntartók elfogták egy hadköteles férfiak illegális határátlépésére specializálódott csoport szervezőjét

Kárpátalján a rendfenntartók elfogták egy hadköteles férfiak illegális határátlépésére specializálódott csoport szervezőjét. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján a rendfenntartók elfogták egy hadköteles férfiak illegális határátlépésére specializálódott csoport szervezőjét.

Kárpátalján a rendfenntartók még április közepén őrizetbe vettek három técsői járási lakost,

akik hadköteles ukrán férfiakat próbáltak külföldre kicsempészni.

Az előzetes nyomozás során a rendfenntartóknak sikerült azonosítaniuk a bűncselekmény közvetlen szervezőjét. Kiderült, hogy egy 56 éves técsői járás lakójáról van szó.

A gyanúsított potenciális ügyfelek után kutatott, és felkínálta nekik az 5-6 ezer euróba kerülő „szolgáltatásukat”.

A közlemény szerint az 56 éves szervező lakóhelyén tartott házkutatás során számos olyan bizonyítékot foglaltak le, amelyek alátámasztják a bűncselekményben való részvételét.

A férfi otthonában kommunikációs eszközöket és egy felfújható csónakot találtak, mellyel az ügyfelek átszállították folyón.

Megállapítást nyert az is, hogy a vádlottak hőkamerát használtak, amellyel a határőrök mozgását figyelték - áll a Kárpátaljai Rendőrség Kommunikációs Osztályának bejegyzésében.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!