Kárpátinfo hetilap


| 2022. 06. 16. – 16:30 |

A jó időt kihasználva június 10-12 között az egyesület újra megszervezte a többnapos biciklitúrát, a Szatmár - Beregi körtúrát

A jó időt kihasználva június 10-12 között az egyesület újra megszervezte a többnapos biciklitúrát, a Szatmár - Beregi körtúrát. Fotó: KMNE

Hirdetés

A címben szereplő bölcseletet vallja a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete is. A jó időt kihasználva június 10–12. között az egyesület újra megszervezte a többnapos Szatmár-Beregi biciklitúrát.

A 22 fős társaság péntek reggel indult útnak Asztélyból, majd a határátlépést követően az első úticélnál, a tarpai kilátónál és templomnál pihentek meg. Míg a felnőttek már rutinos kerékpározók, voltak olyan gyerekek is, akik most indultak először ilyen hosszú útra két keréken.

Ez nem okozott fennakadást, hiszen a csapat egy nagy családként vigyázott egymásra az indulástól kezdve. Az estét már Tivadarban, a Hét Csillag Üdülőben töltötték, ahol vacsorával és az üdülő játszóterén telt a nap további része.

Szombaton is sűrű program várta a túrázókat. Reggeli után azonnal kerékpárra pattantak, hiszen aznap 40 kilométernyi bicikliút várt rájuk. Az első megálló a Penyigei Lekvárium volt, ahol a résztvevők finom lekvárokat kóstolhattak, majd ebéd után újra nyeregbe pattantak és meg sem álltak Fehérgyarmatig. Innen a következő állomásuk a túristvándi vizimalom volt, majd  tekertek tovább Szatmárcsekére és Nagyarra. Az út nem volt unalmas, hiszen a helyi látnivalók lehetőséget adtak arra, hogy megálljanak és megtekintsék azokat egy-egy pihenő és fagyizás erejéig. Az egésznapos körtúra végállomása újra a tivadari szálláshely volt, ahol vacsorával és éjszakába nyúló beszélgetéssel zárták a napot.

Vasárnap reggel a résztvevők a testi táplálék után lelki útravalót vettek magukhoz az istentisztelet alkalmával, majd hazaindultak. Bár a hétvége első szempontja nem a pihenés volt, és az ezalatt megtett 80 kilométernyi bicikliút nem volt egyszerű, a kerékpározók mégis csillogó szemekkel, őszinte mosollyal mesélnek az útról és az ott szerzett élményekről.

A program támogatásáért köszönet illeti a Magyar Kormányt, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t.

Orosz Krisztina,
a KMNE munkatársa

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 25. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!