Kárpátinfo.net


| 2022. 06. 16. – 08:41 |

Egy 44 éves dnyiprói lakos diákként próbálkozott átjutni Szlovákiába az ungvári határátkelőn. Ezt egy 2800 dollárért vásárolt dokumentumcsomaggal akarta igazolni

Egy 44 éves dnyiprói lakos diákként próbálkozott átjutni Szlovákiába az ungvári határátkelőn. Ezt egy 2800 dollárért vásárolt dokumentumcsomaggal akarta igazolni. Fotó: Internet

Hirdetés

Egy 44 éves dnyiprói lakos diákként próbálkozott átjutni Szlovákiába az ungvári határátkelőn. Ezt egy 2800 dollárért vásárolt dokumentumcsomaggal akarta igazolni.

Az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Regionális Osztálya Facebook-közleménye szerint egy 44 éves dnyiprói lakos az ungvári ellenőrzőponton keresztül akarta elhagyni Ukrajnát Szlovákia irányába.

A határellenőrzés során a határőrnek a külföldön tanuló diák okmánycsomagját is átadta az útlevelével együtt,

mely alapján hadiállapot idején is elhagyhatja Ukrajnát.

A határőr azonban az iratok átvizsgálása és a tulajdonossal folytatott beszélgetés során kételkedett a bemutatott iratok hitelességében. Ezért úgy döntöttek, hogy alaposabban tanulmányozzák őket.

Megállapították, hogy a férfi a közösségi oldalakon keresztül vásárolta a külföldi tanulmányra vonatkozó iratcsomagot egy ismeretlen személytől,

melyért 2800 dollárt kellett fizetnie.

Amikor a hadköteles férfi rájött, hogy az okmányokkal lebukott, újabb értelmetlen és törvénytelen tett mellett döntött. A probléma "megoldására" megpróbálta megvesztegetni a határőröket, és 2700 eurót tett az útlevelébe.

Az ellenőr határozottan megtagadta a jogellenes juttatást, és értesítette a vezetőséget.

A sikertelenül próbálkozó férfi a Nemzeti Rendőrség nyomozóinak kíséretében hagyta el az ellenőrző pontot - áll a bejegyzésben.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kárpátalján egy vonat WC-jében próbált átjutni a határon egy hadköteles ukrán férfi. A kárpátaljai határőrök egy Szlovákiába tartó személyvonat mosdójában elbújva egy ukrán férfit fedeztek fel.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!