Kárpátinfo hetilap


| 2022. 06. 16. – 15:30 |

A panzió négy hónapon keresztül olyan ukrán családok számára adott biztonságos menedéket, akik kénytelenek voltak elhagyni otthonukat

A panzió négy hónapon keresztül olyan ukrán családok számára adott biztonságos menedéket, akik kénytelenek voltak elhagyni otthonukat. Fotó: KMNE

Hirdetés

A Keleti-Kárpátok lábánál található Vadvölgy Panzió 2018 óta van a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének birtokában. A családias hely évek óta ad otthont a családi programoknak, baráti társaságoknak, többnapos rendezvényeknek. Rászolgált az érdeklődésre, hiszen a hegyekkel körülvett, természetközeli helyszín tökéletesen alkalmas a pihenésre és kikapcsolódásra.

A panzió a háború kitörése óta sem volt üres. 4 hónapon keresztül olyan ukrán családok számára adott biztonságos menedéket, akik kénytelenek voltak elhagyni otthonukat.

Ám nem álltak le a tavalyi évben kezdődött felújítási és építkezési munkálatok sem, amelyek azzal a céllal indultak, hogy a panzió még korszerűbb, felszereltebb és kényelmesebb legyen a látogatók számára. Az épület galériás szobákkal és egy rendezvényteremmel bővült, valamint egy beépített medence teszi még élvezhetőbbé az ott eltöltött időt.

A panzió a nyári időszakban továbbra is várja vendégeit, ezért elengedhetetlen a nagytakarítás az építkezési munkálatok után. E célból a KMNE idén már harmadik alkalommal szervezte meg az önkéntes hétvégét. Június 10–12. között 5 önkéntes család segédkezett abban, hogy a panzió minden érdeklődő számára igényes és kényelmes legyen. A hétvégi munka mellett a természetközeli és gyermekbarát helyszín lehetőséget adott a családok számára a kikapcsolódásra is. Nagyokat sétáltak és felfedezték az eddig ismeretlen környéket.

Az egyesület hálás az önkéntesek kitartó munkájáért!

A program támogatásáért köszönet illeti a Magyar Kormányt, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t.

Orosz Krisztina,
a KMNE munkatársa


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 25. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!