Kárpátinfo hetilap


| 2022. 06. 17. – 11:30 |

„Legjobbak a jók között” díjat nyertek el alkotásaikkal és cselekedeteikkel a Nagyszőlősi Perényi Zsigmond Középiskola diákjai

„Legjobbak a jók között” díjat nyertek el alkotásaikkal és cselekedeteikkel a Nagyszőlősi Perényi Zsigmond Középiskola diákjai. Fotó: Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány

Hirdetés

„Legjobbak a jók között” díjat nyertek el alkotásaikkal és cselekedeteikkel a Nagyszőlősi Perényi Zsigmond Középiskola diákjai a magyarországi „Tégy jót, varázsolj mosolyt!” gyerekpályázaton 2022. júniusában.

Immár kilencedik alkalommal, közel 800 részvevővel került megrendezésre az ország legnagyobb díjátadójával egybekötött gyerekpályázata, mely idén is nemzetközire sikeredett. A pályázaton 1800 gyermek indult el óvodás kortól egészen a középiskolás korig.

A „Tégy jót, varázsolj mosolyt!” kreatív országos pályázat célja az volt, hogy a gyerekek a hétköznapok rohanásából, az alkotás örömén keresztül tapasztalják meg az önzetlen szeretet, kedvesség, barátságosság által okozott pozitív hatásokat. Az óvodások és iskolások rajzokkal, festményekkel, videókkal, és egyéb technikákkal fejezték ki mit jelent számukra jót cselekedni, ezzel mosolyt csalni mások arcára.

A Nagyszőlősi Perényi Zsigmond Középiskola diákjai a „Legjobbak a jók között” kiemelt díjban részesültek. Az iskolát és a pedagógusokat is elismerés illeti, akik fáradhatatlan munkájukkal, szabadidejüket sem kímélve juttatták sikerélményhez diákjaikat.

Novák Antónia, a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány elnöke kiemelte, hogy a mai gyors, időnként erőszakos és még háborúval is sújtott világunkban – melyek érthető módon a pályamunkákban is olykor-olykor visszaköszöntek –, nekünk, felnőtteknek felelősségünk, hogy megtanítsuk gyermekeinknek, hogy a figyelmesség, a segítőkészség, az összefogás, barátságosság és egyéb pozitív értékek bizony fontosak az életben, valamint azt, hogy az igazi kapcsolatok és boldogság alapja az egymásra figyelés és a kölcsönös felelősségvállalás. Ezért is választotta az Alapítvány – Az út a boldogsághoz nemzetközi mozgalom keretében – a 2022-es pályázat témájának a segítség és a jó cselekedetek fontosságát és felemelő, pozitív erejét. Novák Antónia továbbá elismerően nyilatkozott az iskolákról, óvodákról, valamint a pedagógusokról, szülőkről is, akik áldozatos munkájukkal, szabadidejüket sem kímélve juttatták sikerélményhez diákjaikat, óvodásaikat, gyermekeiket. Az Alapítvány elnöke továbbá kiemelte és megköszönte annak a több, mint 70 vállalkozásnak a segítségét, melyek fantasztikus ajándékokkal támogatták a pályázatot, a pályázat küldetését, lehetővé téve ezzel valamennyi pályázó gyermek ajándékokkal és oklevéllel való jutalmazását.

2022 augusztusában ismét útjára indul az Alapítvány következő országos kreatív gyerekpályázata, immár 10. alkalommal, melynek témája továbbra is a pozitív értékeken fog alapulni, segítve szülőket és pedagógusokat abban, hogy közösen, összefogva divatba tudják hozni a pozitív értékeket a gyermekek számára az óvodai és iskolai életben, illetve a mindennapokban.

azutaboldogsaghoz.hu

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 25. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!