Események | 2022. 06. 17. – 09:14 |
A kárpátaljai rendőrök őrizetbe vettek egy ungvári férfit, aki közreműködött a katonai szolgálatra való alkalmatlansági bizonyítványok hamisításában. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

A kárpátaljai rendőrök őrizetbe vettek egy ungvári férfit, aki közreműködött a katonai szolgálatra való alkalmatlansági bizonyítványok hamisításában.

A Kárpátaljai Rendőrség közleménye szerint a szakszolgálatok együttműködésének köszönhetően Kárpátalján lelepleztek egy 47 éves ungvári lakost,

aki segített olyan okirat-hamisításban, amely lehetővé tette a hadkötelesek átkelését Ukrajna államhatárán.

A rendőrök megállapították, hogy a vádlott az egyik ügyfelével folytatott megbeszélésen megígérte, hogy segít olyan dokumentumok elkészítésében, amelyek lehetővé teszik a férfi külföldre távozását. Ebben az esetben katonai szolgálatra alkalmatlansági bizonyítványról van szó.

A szakszolgálatok munkatársai a 47 éves ungvári elkövetőt közvetlenül a pénz átvétele közben vették őrizetbe.

A nyomozók mintegy 12 000 dollárt foglaltak le a helyszínen.

Ezenkívül a vádlott autójában 18 900 dollár, 5 400 euró és 46 500 hrivnya összegű készpénzt találtak.

Ezt követően a rendőrök a gyanúsított lakóhelyén engedélyezett házkutatást tartottak, melynek eredményeként további 700 000 hrivnya, fiktív orvosi igazolások és egyéb tárgyi bizonyítékok kerültek lefoglalásra, amelyek alátámasztják a bűncselekményben való részvételét.

Jelenleg az ügyben előzetes nyomozás folyik, mely során a gyanúsított lehetséges társainak azonosítása van folyamatban. A gyanúsított akár hét év börtönt is kaphat cselekedetéért - közölte a Kárpátaljai Rendőrség Kommunikációs Osztálya.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy diákként próbálkozott elhagyni Ukrajnát egy férfi, sikertelenül. Egy 44 éves dnyiprói lakos diákként próbálkozott átjutni Szlovákiába az ungvári határátkelőn. Ezt egy 2800 dollárért vásárolt dokumentumcsomaggal akarta igazolni.