Kárpátinfo hetilap


| 2022. 06. 20. – 15:30 |

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) immáron hagyományosan közös programmal ünnepli meg az apák napját

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) immáron hagyományosan közös programmal ünnepli meg az apák napját.

Hirdetés

Gyermeknap, anyák napja. Ezeket a május-júniushoz kötődő dátumokat már hosszú ideje megünnepeljük – a Kárpát-medencében május első vasárnapján méltatjuk az anyák napját, június elsején a gyermekek napját –, ám az édesapák sokáig kimaradtak ebből az ünnepkörből. Örvendetes, hogy az utóbbi években vidékünkön is terjedőben van az apák napja – a legtöbb országban június harmadik vasárnapján ünneplik a családfőket. A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) immáron hagyományosan közös programmal ünnepli meg ezt a napot. Idén helyszínül a Dédai-tó partját választották, ahol közös főzőcskézésre és fürdőzésre is lehetőség nyílott.

Az apák napi rendezvény központi témáját ezúttal „természetesen” az ukrajnai háború okozta helyzet adta: ki miért maradt itthon, illetve miért tért haza rövidebb-hosszabb „önkéntes száműzetéséből”, s hogyan lehet megóvni a családot ebben a szituációban.

Tarpai József, a KMNE elnöke úgy véli, fontos, hogy ebben a háborús helyzetben is lehetőséget biztosítsanak a személyes találkozásokra, hisz ezekben az időkben még inkább szükség van erre. Bizonyítja ezt az apák napja alkalmából szervezett rendezvény is, ahol a családfők átbeszélhették a kialakult helyzetet, illetve arról beszélgettek, hogyan lehet a családban megőrizni a békét, a békességet, s ebben milyen feladat hárul az apákra.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének tagcsaládjai már meggyőződtek arról, hogy az Istenbe vetett hit kivezet minden nehézségből, fogalmazott Taracközi Ferenc lelkész, elnökségi tag. Aki kifejtette, hogy az Úr nélkül minden próbálkozásunk esetlen, törékeny, ám amit Isten épít – akár velünk, akár általunk –, az tényleg maradandó.

Mint a sajtónak nyilatkozva Tarpai József elmondta, a KMNE igyekszik egész évben olyan programokat szervezni, amelyek a közösség erősítését szolgálják. A mostani találkozónak helyet adó dédai tóparton immáron évek óta bérelt parcella is ezt segíti: ide egész nyáron jöhetnek a tagcsaládok egy kis frissülésre, pihenésre, töltekezésre.

-kósa-

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 25. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek