Politika | 2022. 06. 20. – 19:00 |
Ha az Európai Unió minden országa ellátná Ukrajnát a szükséges fegyverekkel, akkor az Oroszország elleni háború gyorsabban véget érne. Fotó: Internet

Hirdetés

Ha az Európai Unió minden országa ellátná Ukrajnát a szükséges fegyverekkel, akkor az Oroszország elleni háború gyorsabban véget érne – jelentette ki Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter hétfőn, számolt be az rbc.ua hírportál a Wiadomosci című lengyel lapra hivatkozva, közli a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a litván diplomácia vezetője elmondta, „az EU-nak megvannak az eszközei a háború sokkal gyorsabb befejezésére. Mindig is megvoltak.

Ha az ukrán kérések nem a 10 %-át teljesítettük volna, hanem a 90 %-át, akkor a háború nem tartott volna ilyen sokáig.”

A külügyminiszter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy katonai felszerelésre van szükség az ukrán kikötők zárolásának feloldásához. „Majdnem két hónapja beszélek erről az ukránokkal együtt. Ha komolyan szeretnénk segíteni az élelmiszerválság megoldásában, akkor komolyan kell foglalkoznunk az ukrán kikötők védelmével” – mutatott rá Gabrielius Landsbergis.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy Jens Stoltenberg NATO-főtitkár korábban azt mondta, hogy

Ukrajna modern fegyverekkel való ellátása növeli az Oroszország által megszállt területek gyors felszabadításának esélyeit.

Erre válaszul Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kijelentette, hogy a NATO nem tesz eleget Ukrajna védelme és támogatása érdekében.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek