Hirado.hu
| 2022. 06. 20. – 13:30 |

Egy százalék esélye volt túlélnie a lehetetlent annak a bátor kisfiúnak, akinek családja gyújtogatás áldozata lett

Egy százalék esélye volt túlélnie a lehetetlent annak a bátor kisfiúnak, akinek családja gyújtogatás áldozata lett. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Egy százalék esélye volt túlélnie a lehetetlent annak a bátor kisfiúnak, akinek családja gyújtogatás áldozata lett. A kétéves Liam a tragédia óta szépen gyógyul, azonban a nap 24 órájában gondoskodnak róla és figyelik.

Liam Morenonak a teste kilencvenöt százaléka megégett, miután egy elégedetlen albérlő felgyújtotta családi házukat, megölve a fiú édesanyját és nővérét. A halálos áldozatokat követelő tűzgyújtogatás New York-ban történt 2019 júliusában - írja a Hirado.

A kétéves Liam a tragédia napján 6 éves nővérével, édesanyjával és nagypapájával volt otthon.

A 45 éves Denise Moreno unokaöccsére úgy emlékszik, mint a gyönyörű fiúra, aki szeretett a nővérével játszani, és a család, különösen az anyja közelében lenni – írja a Mirror. 

A Moreno család élete 2019 júliusában teljesen megváltozott

A halálos áldozatokat követelő tüzet szándékosan okozta a család házában élő albérlő, aki állást keresve érkezett New Yorkba, és a Moreno család fogadta be, amíg újra egyenesbe jön az élete. Ám a család észrevette, hogy a férfivel gondok vannak, nem érezték magukat biztonságban mellette, ezért megkérték, hogy távozzon, ekkor azonban agresszív lett, és bosszúból felgyújtotta a házat.

A nagypapa a családját védve próbálta a gyújtogatót feltartóztatni, míg a többiek menekültek a házból.  A hatéves Ema, Liam nővére életét vesztette a tűzben. A tűzoltók a bejárati ajtó közelében találták meg Elizabethet – Liam édesanyját – és Liamet.

A kétévest az egyik tűzoltónak kell újraéleszteni, az életét szerencsére sikerült megmenteni.  Amikor a kórházba szállították fiút és édesanyját, állapota mindkettőjüknek rendkívül kritikus volt. Liam testének 95 százaléka megégett a tűzben.

Az orvosok azt mondták, hogy Liamnek kevesebb, mint egy százalék az esélye a túlélésre.

Azért, hogy a kisfiú életben maradjon, amputálni kellett a jobb lábát, az ujjait és lábujjait. Több mint egy év kórházi kezelés után Liamet végül 2020 novemberében hazaengedték. A kisfiút minden nap ápolják, és a nap 24 órájában gondoskodnak róla. Liam azóta 35 műtéten esett át, emellett napi öt alkalommal, heti öt nap kap otthoni terápiát, valamint havonta néhány alkalommal általános orvosi vizsgálatra kell járnia.

A gyógyuláshoz vezető hosszú út ellenére a kisgyermek minden nap kitartást tanúsít.

2020-ban hosszú küzdelem után Liam édesanyja, Elizabeth elhunyt.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek