MTI

| 2022. 06. 21. – 18:00 |

Több más világszervezethez hasonlóan a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) is felülvizsgálja a transzneműekre vonatkozó szabályait

Több más világszervezethez hasonlóan a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) is felülvizsgálja a transzneműekre vonatkozó szabályait. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Több más világszervezethez hasonlóan a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) is felülvizsgálja a transzneműekre vonatkozó szabályait.

A FIFA egyik szóvivője kedden jelentette be, hogy zajlanak a szakértői egyeztetések, melyek során a Nemzetközi Olimpiai Bizottság novemberben megjelent, erre vonatkozó tanulmányát is figyelembe veszik - írja az MTI.

„Orvosi, jogi és tudományos szempontból is körüljárjuk a témát” – tette hozzá a FIFA illetékese.

A vizes sportokat tömörítő szövetség, a FINA vasárnap Budapesten jelentette be, hogy transznemű versenyzők nem indulhatnak női szakágakban, majd a rögbit irányító IRL is hasonlóan döntött.

A kerékpársportot összefogó UCI a múlt héten

az addiginál alacsonyabb tesztoszteronszintet határozott meg részvételi feltételként.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke, Sebastian Coe közölte, van esély arra, hogy követik a FINA politikáját, erről az év folyamán a WA tanácsa dönt majd.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a FINA, a vasárnap tartott rendkívüli kongresszusán a transznemű sportolók női versenyeken történő részvételéről döntött. A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség által elfogadott, rendkívüli alapossággal és számos jogi szakvélemény figyelembevételével előkészített új szabály szerint azon versenyzők, akiknél egy meghatározott korban (12 év) bármilyen formában beindult a férfihormonok termelődése, kizárólag a férfiak mezőnyében indulhatnak a későbbiekben.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek