Események | 2022. 06. 22. – 08:39 |
Kárpátalján, a határ közelében hét férfit vettek őrizetbe az ukrán határőrök. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Regionális Osztályának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Kárpátalján, a határ közelében hét férfit vettek őrizetbe az ukrán határőrök.

Az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Regionális Osztályának Facebook-közleménye szerint a Luzsanka határőregység határőrei járőrözés közben az ukrán-magyar határtól 100 méterre két ukrajnai hadköteles férfit vettek őrizetbe,

akik illegálisan szándékoztak Magyarországra belépni.

Az őrizetbe vételről a határőrök értesítették a szomszédos egységeket és az Országos Rendőrséget.

A további kutatások eredményeként a határőrök és a rendőrök további öt férfit találtak és vettek őrizetbe.

Valamennyi fogvatartott ellen közigazgatási szabálysértés miatt indult eljárás. A rendőrség azt is megállapította, hogy az egyik fogvatartott volt a szervező.

Megígérte a „ügyfeleinek”, hogy térítés ellenében megszervezi az akadálytalan határátlépést.

A kárpátaljai határőrök csak az elmúlt héten összesen 76 ukrán állampolgárt azonosítottak és vettek őrizetbe, akik illegálisan próbálták átlépni a határt.

45 férfi az ellenőrző pontokon kívül próbálta meg átlépni a határt, további 31-en pedig hamisított bizonyítványokat és sorkatonai igazolványokat, valamint ukrán állampolgárokat határátlépésre nem jogosító útlevél-okmányokat nyújtottak be.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kárpátalján hadkötelesek illegális határátlépését elősegítő férfiakat vettek őrizetbe. Kiderült, hogy az ügyben egy 57 éves ungvári és egy 51 éves csapi lakos érintett.

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek