Politika | 2022. 06. 22. – 17:00 |
A fegyverek viselésére és tartására vonatkozó korlátozásokat enyhíteni kell.  Fotó: Internet

Hirdetés

A fegyverek viselésére és tartására vonatkozó korlátozásokat enyhíteni kell, a több tízezer lőfegyver kiosztása a területvédelmi erők számára Oroszország teljes körű inváziója után azt jelzi, hogy az állampolgáraink tudják, hogyan kell kezelni a fegyvereket – jelentette ki Denisz Monasztirszkij belügyminiszter a Bloomberg amerikai hírügynökségnek nyilatkozva, közölte az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

Mint az interjúban Monasztirszkij elmondta, „ez az oka annak, hogy úgy gondolom, meg lehet engedni fegyverek, azaz pisztolyok vásárlását és otthon tartását.

A felszólítás a háború után a fegyverek beszolgáltatására nem fog meghallgatásra találni, mivel az ukránok többsége továbbra is veszélyben érzi majd magát.”

A belügyminiszter úgy vélte, hogy a kézi lőfegyverek legális birtoklása

„elővigyázatossági intézkedés lenne a bűnözés háború után várható meredek növekedésére való tekintettel”.

A belügyminiszter szerint már készül a második olvasata a polgári fegyverek forgalmáról szóló törvényjavaslatnak, amely két hónap múlva készül el.

„Természetesen engedélyezni kell a civilek számára, hogy fegyvereket használjanak otthonaik védelmére” – hangsúlyozta Denisz Monasztirszkij.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek