Karpat.in.ua
| 2022. 06. 22. – 16:00 |

Ha minden ország katonai költségvetésének a 15 %-át az ukrán fegyveres erők rendelkezésére bocsátotta volna, akkor Ukrajna már győzelmet aratott volna

Ha minden ország katonai költségvetésének a 15 %-át az ukrán fegyveres erők rendelkezésére bocsátotta volna, akkor Ukrajna már győzelmet aratott volna. Fotó: Internet

Hirdetés

Ha minden ország katonai költségvetésének a 15 %-át az ukrán fegyveres erők rendelkezésére bocsátotta volna, ahogy azt Luxemburg fogja tenni, akkor Ukrajna már győzelmet aratott volna – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök kedden Kijevben a Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján, számolt be a korrespondent.net hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Zelenszkij elmondta: „Luxemburg mindig is segített nekünk.

Ha a a hadseregünk erejét tekintve beszélünk a segítségnyújtásról, úgy Luxemburg a teljes védelmi költségvetésének 15 %-át különítette el a védőink számára, bár a miniszterelnök úr erről nem szívesen beszél erről.”

Mint az elnök hangsúlyozta, ez nagy segítség. „Ha a világ minden országa költségvetésének hozzávetőleg ekkora részét különítette volna el, szerintem már győztünk volna” – mutatott rá.

Zelenszkij megköszönte a luxemburgi miniszterelnök személyes segítségét is, és hozzátette, hogy a háború első napjai óta folyamatosan kapcsolatban áll vele.

Annál is inkább, hogy Luxemburg még márciusban 250 millió euró pénzügyi támogatást nyújtott Ukrajnának.

A hírportál emlékeztetett rá, hogy kedden Ukrajnában tett látogatást Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök. Megérkezése után felkereste a kijevi térségben az orosz megszállás által érintett településeket, majd Volodimir Zelenszkijjel tárgyalt.

A 2,5 ezer négyzetkilométer területű, 600,5 ezer fős lakosságú Luxemburg nagyhercegségnek 430 fős, önkéntes sorkatonából és 100 tisztből, valamint 60 fős katonazenekarból álló hadserege van. Viszont az ország költségvetése meghaladja a 70 milliárd Eurót.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ígéretei ellenére Szlovákia továbbra sem szállít tankokat Ukrajnának. Szlovákia nem tudott megegyezni Németországgal a Leopard tankok szállításáról, ezért a T-72-es harckocsik szállítását Ukrajnának továbbra is halogatja.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek