Politika | 2022. 06. 23. – 10:04 |
Az ukrán védelmi minisztérium szerint az orosz megszállók csapatai hat vagy több tüzérségi lövéssel válaszolnak egy ukrán tüzérség lövésére. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukrán védelmi minisztérium szerint az orosz megszállók csapatai hat vagy több tüzérségi lövéssel válaszolnak egy ukrán tüzérség lövésére.

Olekszandr Motuzjanik, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője szerint  bizonyos irányokban egy ukrán tüzérségi lövés hat vagy több ellenséges lövést jelent - írja az Ukranews.com.

"Ugyanakkor az orosz gyalogsági egységek akcióinak hatékonysága továbbra is alacsony, különösen a városi területeken"

- mondta az ukrán védelmi minisztérium szóvivője.

A védelmi minisztérium, mint korábban, azt állítja, hogy Oroszország fő célja a háborúban továbbra is a Luhanszki és a Donyecki régió közigazgatási határainak elérése.

"Az ellenség fő célja ebben a szakaszban Donyeck és Luhanszk régió közigazgatási határainak elérése, az ideiglenesen megszállt Krím szárazföldi folyosójának stabilitásának megőrzése,

valamint Ukrajna tengeri útvonalainak elzárása Krím Fekete-tenger északnyugati részén”

– mondta Motuzjanik.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukránoknak fegyvereket kell tartaniuk otthon az Oroszországgal vívott háború után. A fegyverek viselésére és tartására vonatkozó korlátozásokat enyhíteni kell, a több tízezer lőfegyver kiosztása a területvédelmi erők számára Oroszország teljes körű inváziója után azt jelzi, hogy az állampolgáraink tudják, hogyan kell kezelni a fegyvereket – jelentette ki Denisz Monasztirszkij belügyminiszter.

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek