Politika | 2022. 06. 23. – 19:00 |
Ukrajna biztosította nyugati partnereit arról, hogy nem fogja az orosz területeket támadni a Nyugat által szállított fegyverekkel, azokat csak saját védelmére fogja használni. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna biztosította nyugati partnereit arról, hogy nem fogja az orosz területeket támadni a Nyugat által szállított fegyverekkel, azokat csak saját védelmére fogja használni – jelentette be szerdán Christine Lambrecht német védelmi miniszter a Bundestagban, közölte az Ukrajinszka Pravda hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint képviselői kérdésre válaszolva, hogy Ukrajna támadni fog-e oroszországi területeket, Lambrecht azt mondta: „nem kellett ezt követelni az ukránoktól, ők maguk tették egyértelművé.

Bízunk benne, hogy Ukrajna csak védekezésre használja majd a fegyvereket.”

A védelmi tárcavezető hangsúlyozta, hogy Ukrajna fegyverekkel való ellátásával összefüggésben az egyik cél annak biztosítása, hogy ez ne vezessen további eszkalációhoz.

„Nem volt könnyű döntés fegyverekkel ellátni a háborús övezetet. Ha engem kérdeznek, Ukrajna nem halmoz fel fegyvereket, de van elég ahhoz, hogy megvédje magát az agresszortól, azaz Oroszországtól” – hangsúlyozta Christine Lambrecht.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy a német kormány kedden közzétette azoknak a fegyvereknek a listáját, amelyeket Ukrajnának szállít,

beleértve a 30 Gepard önjáró tüzérségi löveget, az IRIS-T SLM légvédelmi rendszereket

és az M113-as páncélozott csapatszállítókat.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Németország addig fog szállítani többek között fegyvereket Ukrajnának, ameddig szükséges. Olaf Scholz német kancellár az Európai Unió, a NATO és a G7-országcsoport csúcstalálkozója előtt szerdán a Bundestagban mondott beszédében további támogatást ígért Ukrajnának, többek között fegyvereket.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek