Politika | 2022. 06. 23. – 11:30 |
Olaf Scholz német kancellár további támogatást ígért Ukrajnának, többek között fegyvereket. Fotó: Internet

Hirdetés

Olaf Scholz német kancellár az Európai Unió, a NATO és a G7-országcsoport csúcstalálkozója előtt szerdán a Bundestagban mondott beszédében további támogatást ígért Ukrajnának, többek között fegyvereket – közölte az Ukrajinszka Pravda hírportál a Die Welt című német lapra hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint a német kancellár hangsúlyozta, „Ukrajna olyan fegyvereket kap, amelyekre a háború jelenlegi szakaszában különösen szüksége van.”

Mint ígérte, Németország fegyvereket szállít Ukrajnának ma és a jövőben is.

Scholz úgy vélte, Ukrajnának minden joga megvan ahhoz, hogy megvédje magát Oroszországgal szemben. „És európai szomszédként, a jog és a szabadság védelmezőiként, Ukrajna barátaiként és partnereiként kötelességünk, hogy lehetőségeink szerint támogassuk őket” – mondta.

„Továbbra is koncentráltan támogatjuk Ukrajnát anyagilag, gazdaságilag, humanitáriusan, politikailag és nem utolsósorban fegyverek szállításával”

– emlékeztetett a kancellár, kiemelve: „Mindaddig, amíg Ukrajnának szüksége van a támogatásunkra”.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Scholz szerint elképzelhetetlen a partneri kapcsolat Oroszországgal a belátható jövőben. A területi épsége és szuverenitása megőrzéséért harcoló Ukrajna pénzügyi, humanitárius és katonai támogatását folytatni kell, méghozzá addig, amíg csak Ukrajna ezt igényli.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek