Politika | 2022. 06. 23. – 18:00 |
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kitart azon álláspontja mellett, hogy a szövetségesek képesek továbbra is annyi fegyvert szállítani Ukrajnának, amennyi szükséges. Fotó: Internet

Hirdetés

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kitart azon álláspontja mellett, hogy a szövetségesek képesek továbbra is annyi fegyvert szállítani Ukrajnának, amennyi szükséges – közölte csütörtökön az Ukrajinszka Pravda hírportál a Politico című amerikai kiadványra hivatkozva, írja a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Stoltenberg a Politico által szervezett konferencián felszólalva kijelentette: a NATO-szövetségesek „politikai és erkölcsi elkötelezettséget vállalnak”,

hogy nem hagyják abba a fegyverszállítást Ukrajnának.

„Mindaddig, amíg szükséges, az üzenetem az, hogy készen kell állnunk a hosszú útra. Nem tudom pontosan megmondani, meddig fog tartani ez a háború.”

Hozzátette: „de csak azt mondom a NATO-fővárosok döntéshozóinak, hogy politikai és erkölcsi kötelességünk, hogy még hosszú ideig jelentős támogatást nyújtsunk.”

A főtitkár kiemelte: „támogatnunk kell a modern fegyverek, nehézfegyverek szállítását, ahogyan azt a NATO-szövetségesei régóta teszik, és azt a szerepet, amelyet a NATO betölthet a támogatásban.”

Hangsúlyozta, hogy az ukrajnai háború valójában 2014-ben kezdődött, amikor Oroszország annektálta a Krímet, és támogatta a kelet-ukrajnai fegyvereseket.

A NATO-vezető hangsúlyozta, hogy az ukrajnai háború hosszú lesz.

„Mi, NATO-szövetségesek, készen álltunk és készen állunk a hosszú távra, mert nem engedhetjük meg Putyinnak semmilyen értelemben, hogy azt lássa, jutalmat kap a brutális erőszak alkalmazásáért” – mondta el Jens Stoltemberg.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij a fegyverszállítások felgyorsítását szorgalmazta. Amire gyorsan szükség van, az a harctéri egyenlőség, hogy megállítsuk ezt az ördögi armadát, és kiszorítsuk Ukrajna határain túlra - sürgetett Ukrajna elnöke.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek