Politika | 2022. 06. 23. – 10:30 |
Ukrajna azt tervezi, hogy az év végéig teljesíti az Európai Bizottság ajánlásait az európai uniós tagjelölti státusz megadására vonatkozóan. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna azt tervezi, hogy az év végéig teljesíti az Európai Bizottság ajánlásait az európai uniós tagjelölti státusz megadására vonatkozóan – jelentette be szerdán Olha Sztefanisina európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettes az Ukrajna Médiaközpontban tartott sajtótájékoztatóján, számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

Mint a helyettes kormányfő elmondta, „arra számítunk, hogy az év végére mindezek a lépések megvalósulnak. Úgy gondolom, hogy a legtöbbet még gyorsabban meg tudjuk valósítani.

Ami a bizonyos jogszabályokat és a technikai feladatok végrehajtását illeti.”

A miniszterelnök-helyettes emlékeztetett arra, hogy az év végén az Európai Bizottság összegezést készít, és felméri, hogy Ukrajnának mennyire sikerült végrehajtania az ajánlásokat. „Ez a mi érdekünk, mert a tárgyalások megkezdéséről akarunk beszélni” – mutatott rá Olha Sztefanisina,

hozzátéve, hogy Ukrajna „senkinek sem adja oda EU-tagjelölti státuszát”.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy Sztefanisina korábban jelezte, hogy e hét végére az ukrán kormány megfogalmazza az azokra a reformokra vonatkozó nézetét, amelyek ahhoz szükségesek, hogy Ukrajna teljesítse az Európai Bizottság követelményeit a tagjelölti státusz megőrzéséhez, beleértve a Korrupcióellenes Szakosított Ügyészség vezetőjének kinevezését.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy ma kezdődik a kétnapos uniós csúcs Brüsszelben. Az állam- és kormányfők tanácskozásán minden bizonnyal napirendre kerül a háborús helyzet, Ukrajna, Grúzia és Moldova tagjelölti státusza és a globális minimumadó kérdése is.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek