Politika | 2022. 06. 23. – 10:00 |
Andrij Melnik, Ukrajna németországi nagykövete bocsánatot akar kérni Olaf Scholz kancellártól, amiért „sértett májas hurkának” nevezte. Fotó: Internet

Hirdetés

Andrij Melnik, Ukrajna németországi nagykövete bocsánatot akar kérni Olaf Scholz kancellártól, amiért „sértett májas hurkának” nevezte, mert szerinte halogatta kijevi látogatását – közölte szerdán a Bild című német lap, számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a diplomata elmondta, hogy ezt a kijelentését egy idő után megbánta. „Személyesen fogok bocsánatot kérni tőle” – ígérte.

„A kijelentésem diplomáciailag nem volt helyénvaló, sok embert megsértett, és nemcsak Németországban” – ismerte be Andrij Melnik.

A hírportál emlékeztetett rá, hogy május elején Melnik bírálta Scholzot, mert szerinte nem akart Kijevbe látogatni. A diplomata a Der Spiegel című német hetilapnak nyilatkozva azt mondta: „sértett májas hurkát játszani nem hangzik túl állami dolognak.”

Kiemelte: „ez a legbrutálisabb megsemmisítő háború az Ukrajna elleni náci támadás óta, ez nem óvoda.”

Az előzményekhez tartozik, hogy Ukrajna kormánya korábban visszamondta Frank-Walter Steinmeiernek a kijevi látogatását, mert az ukrán vezetés szerint a német szövetségi elnök az utóbbi években szoros kapcsolatokat ápolt Oroszországgal.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek