Politika | 2022. 06. 24. – 08:14 |
Volodimir Zelenszkij az izraeli hadkötelezettség-modell bevezetéséről beszélt. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij az izraeli hadkötelezettség-modell bevezetéséről beszélt.

A Korrespondent.net szerint jelenleg Ukrajnában az "izraeli" modell bevezetését fontolgatják, amikor a leendő hallgatókat először besorozzák a hadseregbe, vagy alternatív szolgálatot teljesítenek,

és csak ezután léphetnek be a fesőoktatásba.

Az ukrán hadsereg sorozási rendszere az izraeli mintára módosulhat. Ezt Volodimir Zelenszkij elnök jelentette be csütörtökön, az izraeli diákokhoz és tanárokhoz intézett online beszédében – írja az Elnöki Hivatal sajtószolgálata.

"Meg fogjuk érteni, hogy a szomszédunk - az Orosz Föderáció. Meg fogjuk érteni, hogy Oroszország még azután is, hogy befejezzük a háborút és győzünk, 10-20 év múlva újra képes lesz offenzívát indítani. Nem azt mondom, hogy feltétlenül így lesz. De már nem bízunk orosz szomszédunkban" – hangsúlyozta Zelenszkij.

Megjegyezte, hogy nem térnek vissza hadsereg és a védelem régi rendszeréhez:

"Megváltozik a diáksághoz való megközelítés is".

Zelenszkij szerint most az "izraeli" modellt fontolgatják, amikor a leendő hallgatókat először besorozzák a hadseregbe, vagy alternatív szolgálatot teljesítenek, és csak azután léphetnek be a felsőoktatásba. Eközben a gólya átlagéletkora - körülbelül 23 év.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a katonai behívókat telefonon is „átadhatják” Ukrajnában. A hatályos jogszabályok szerint az idézést személyesen, aláírással hitelesítve kell átvenni. De nem háború idején.

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek