MTI

| 2022. 06. 24. – 18:23 |

A KMKSZ elnöksége üdvözli, hogy Magyarország támogatta Ukrajna európai uniós tagjelölti státuszát.

A KMKSZ üdvözli, hogy Magyarország támogatta Ukrajna európai uniós tagjelölti státuszának megadását. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöksége üdvözli, hogy Magyarország támogatta Ukrajna európai uniós tagjelölti státuszát, egyben köszönetét fejezi ki a magyar kormánynak azokért az erőfeszítésekért, amelyeket a béke helyreállítása és a humanitárius helyzet enyhítése érdekében tesz.

"A kialakult háborús helyzetben valamennyi ukrán állampolgár számára reménykeltő, hogy Ukrajna a jövőben teljes jogú EU tagországgá válhat" - áll a nyilatkozatban, adta hírül az MTI.

Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő napokban lezajlott telefonos megbeszélésével kapcsolatban a KMKSZ biztatónak nevezte, hogy "a felek egyetértettek a párbeszéd folytatásának szükségességében". "Ugyanakkor nyugtalanságra ad okot az, hogy az ukrán sajtóban újra erősödött a magyarellenes médiakampány, és tovább folytatódott a magyarok lejáratása" - fogalmaz az elnökség nyilatkozata.

A KMKSZ előremutatónak tartja, hogy idén is "folytatódnak az anyaország által indított szociális programok és gazdasági támogatások, melyek az elmúlt években is nagyban segítették az itt élő közösség megmaradását, vidékünk fejlődését" - zárul a dokumentum.

Hirdetés

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek