Kárpátinfo hetilap


| 2022. 06. 24. – 11:30 |

A Borzsovai Református Egyházközség szervezte meg elsők között a 2022-es vakációs bibliahetet

A Borzsovai Református Egyházközség szervezte meg elsők között a 2022-es vakációs bibliahetet. Fotó: Internet

Hirdetés

Bár, hála Istennek, Kárpátalján nem dörögnek a fegyverek, az elmúlt hónapok eseményei nagyon megviselték az itteni családokat is. Február 24-e óta sokan abban reménykedtek, hogy a háború hamarosan befejeződik, de immáron négy hónapja háború dúl Ukrajnában, és sajnos még mindig nem látható a fény az alagút végén. A bizonytalanság, a családok szétszakítottsága pedig igencsak próbára teszi az idegeket. Éppen ezért válik mindinkább fontossá, hogy az itthon maradottak közösségben éljenek, hogy egymást erősítve igyekezzenek legyőzni a nehézségeket.

Felismerve ezt, a Borzsovai Református Egyházközség sem tétlenkedett, nem ölbetett kézzel várta a békét, hanem folytatta misszióját úgy a menekültek, mint a gyülekezeti tagok, idősek és kicsik között egyaránt. Így szervezte meg elsők között a 2022-es vakációs bibliahetet és az azt követő, immáron hagyományos, családi napot.

Dénes Zsukovszky Elemér helyi lelkipásztor hálát adott a lehetőségért, az egész heti alkalomért, és különösen azokért a munkatársakért, akik jó kedvvel és jó szívvel vállalták a szolgálatot. Mint a lelkész lapunk munkatársának elmondta, naponta 50-60 gyermek vett részt az alkalmakon – köztük a faluban menedékre lelt egyik belső ukrajnai menekült család gyermeke is. A kicsinyek – a hitoktatók, gyermekmunkások, önkéntesek vezetésével – a hét folyamán számos éneket tanultak, bibliai történetekkel ismerkedtek, játszottak, kézműveskedtek. Mint megtudtuk, a délelőtti gyerekalkalom után a konfirmandusok jöttek össze. A számukra szervezett alkalmakat sátorozás, kirándulás, éjszakai teleszkópos csillagfigyelés is gazdagította.

A gyermekhetet vasárnap családi nap zárta. Az alkalom közös igehirdetéssel kezdődött, melyen ezúttal a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspöke, Szenn Péter hirdette Isten igéjét. A gyülekezet családi és hálaadó istentiszteletén részt vett Zsukovszky Miklós, a Beregi Egyházmegye esperese, valamint Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnoka is.
A hálaadó istentisztelet után a szervezők szeretetvendégségre invitálták a résztvevőket. Majd késő délutánba nyúló program várta a gyerekeket. Volt itt kézművesstand, ahol igény szerint mindenki kiélhette kreativitását, sokan kipróbálták az arcfestést, és a vattacukor is sokakat csábított.

A Kárpátaljai Református Egyház a 2022-es évet a hálaadás évének nyilvánította. Ebben a háborús helyzetben talán ez a legnehezebb. Dénes Zsukovszky Elemér ezzel kapcsolatosan Pál apostolt idézve bátorított: „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban” (Filippi 4, 6 –7). Kiemelte, hogy a hálaadás pont az ilyen nehéz időkben kell, hogy az első helyen legyen, a kérés pedig csak ezt kövesse. A résztvevők a tábor és a családi nap alkalmából is megtapasztalták Isten gondviselését és kegyelmét, aki gazdagon és reményeken felül mindent megadott és elkészített.

A borzsovai gyülekezet ezúttal is köszönetet mond a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, hogy ebben az esztendőben is támogatta a Borzsovai Református Egyházközség gyermekhetének és családi napjának programját, aminek ezúttal az a tavaly felépített pergola is otthont adott, aminek megépítését a BGA finanszírozta. Személyesen mondtak köszönetet a KRE főgondnokának, Nagy Bélának, aki ajándékcsomagokkal segítette a gyermekhetet.

-kósa-

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 26. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek