Bien.hu

| 2022. 06. 25. – 14:05 |

Az elmúlt év rádöbbentett arra, hogy nincs fontosabb egészségügyi célunk, mint immunrendszerünk folyamatos támogatása.

Egy csodálatos rákellenes virág, ami az immunrendszert is támogatja

Hirdetés

Az elmúlt év rádöbbentett arra, hogy nincs fontosabb egészségügyi célunk, mint immunrendszerünk folyamatos támogatása. Erre az egyik legjobb és legnépszerűbb természetes gyógynövényünk a lilás szirmú echinacea, azonban hatása ennél sokkal szélesebb körre is kiterjed. Tudd meg, pontosan melyek ezek!

A népszerű echinacea

A herbáriák polcai szerencsére roskadásig tele vannak kasvirág kivonatot tartalmazó készítményekkel. Mindegy, hogy cseppek, tabletták, vagy cukorkák formájában fogyasztjuk ezt az értékes növényt, minden esetben kifejti áldásos hatásait - írja a bien.hu.

Magának a virágnak két típusa van, az egyik észak-amerikai, a másik kelet-európai. Ugyanazon tulajdonságokkal rendelkeznek, a különbség csupán szirmaik elhelyezkedésében van.

Légúti megbetegedések ellen

A természetes gyógymódok követői közül kevesen vannak olyanok, akik ne ismernék ennek a fantasztikus növénynek megfázás elleni hatását. Sok gyógyszertári készítményben is megtalálható, hiszen többek között egyfajta antibiotikumként viselkedik, így felveszi a harcot a káros mikroorganizmusok ellen.

Ezen kívül csökkenti a szervezetben lévő gyulladást, a benne található poliszaharidoknak és polifenoloknak köszönhetően. Alkalmazható megelőzésként és kúraszerűen is.

Rákellenes hatás

Kutatók megállapították, hogy ennek a csodanövénynek figyelemre méltó a rákellenes hatása is.

Főleg a leukémia és a vastagbélrák ellen hatásos, így a kemoterápiát gyakran kombinálják vele a lelkiismeretesebb szakemberek, mivel segíti a tumor méretének csökkenését. Stabilizálja a fehérvérsejtek számát, így mérsékelhető vele a kemoterápia szervezetromboló hatása, ezért jobb közérzetet biztosít a kezelések alatt és után.

Egy kémcsöves vizsgálatban kimutatták, hogy az Echinacea purpurea és a cikórsav (az echinacea növényekben természetesen megtalálható) kivonata rákos sejtek pusztulását váltja ki.

Egy másik kémcsöves vizsgálatban az echinacea növény kivonata elpusztította a hasnyálmirigy és a vastagbél rákos sejtjeit az apoptózisnak vagy kontrollált sejthalálnak nevezett folyamat serkentésével. Úgy vélik, hogy ez a hatás az echinacea immunerősítő tulajdonságainak köszönhető.

Természetes fertőzésgátló

Ez a csoda-gyógynövény segít megelőzni, illetve legyőzni az influenzát- viszont nem csupán erre a vírusra terjed ki hatása, ugyanis a szervezetünkben lakó legtöbb káros mikroorganizmus pusztulását is segíti.

Legyen az baktérium, vírus, esetleg gomba, echinacea kúrával gyors és hosszan tartó eredményt érhetünk el, így meglehet, rendszeres fogyasztásával betegségek nélkül átvészelhetjük az ősz és a tél egészségünkre gyakorolt megpróbáltatásait.

Rovarcsípésre, bőrsérülésekre

Régen, az indiánok is felfedezték az echinacea jótékony hatásait.

Sokszor használták például rovarcsípésekre és különböző sérülésekre is borogatásként, mivel meggátolja a gyulladást, megelőzi az elfertőzéseket, sőt, mindemellett a fekélyek kezelésénél is hatásos!

Elvileg a törött csontok gyorsabb összeforrását is segíti, bár igaz, ez a tulajdonsága egyértelműen még nem bizonyított.

Candida ellen

Egyre több ember életét keseríti meg a candida gombás fertőzése. Tünetei igen széleskörű panaszokat okoznak, kezdve az állandó fáradtságérzéstől, a gyomorbántalmakon át a visszatérő hőemelkedésig.

Sokszor csupán egy bizonyos diétával kezelik, azonban megfigyelések szerint ha ezt kiegészítjük echinacea kúrával, akkor sokkal hamarabb búcsút inthetünk ennek a kellemetlen betegségnek.

Kozmetikai felhasználása

Az esetek többségében a gyógynövények nem csak belsőleg, de külsőleg is kifejtik áldásos hatásaikat.

Az echinacea fertőzésgátló tulajdonsága révén igazán eredményesen kezeli a pattanásos, gyulladt pattanásos bőrt, mivel sokszor az immunrendszer gyengesége is hozzájárul ezekhez a kellemetlen bőrhibákhoz.

Használhatod arclemosóként, vagy tonikként úgy, hogy rácsepegtetsz belőle egy keveset egy vattapamacsra, majd finoman átdörzsölöd vele az arcodat. Ezáltal egyrészt eltávolítod a szennyeződéseket, másrészt lehúzod a gyulladásokat is, ráadásul még igen jól hidratál és táplál is!

Az elmúlt évek azt mutatják, egyre többen fordulnak a természetes gyógymódokhoz. Nem csoda, hiszen a föld adta elixírek igazi ajándékok a bolygónktól, amiket értékelnünk és tisztelnünk kell.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek