Közélet | 2022. 06. 25. – 16:16 |
Templombúcsú Benében. Fotó: Kovács Elemér

Hirdetés

Jézus szíve ma is tele van szeretettel, 2000 éve folyamatosan megbocsátja bűneinket. A Megváltó most is arra biztat bennünket, hogy kövessük őt és hajtsuk végre a szeretet parancsát, hangzott el a benei Jézus szíve római katolikus templomban tartott ünnepi misén. A templombúcsú alkalmából a hívek hálát adtak azért, hogy sikerült elvégezni az Isten hajlékának külső és belső felújítását.

A helyi egyházközség tagjait, valamint a környező településekről – Beregszászból, Orosziból, Bégányból stb. – érkezett zarándokokat Rácz István helyi plébános üdvözölte, aki köszönötet mondott a magyar kormánynak, amely jelentős mértékben hozzájárult a munkálatok finanszírozásához. Egyben elismeréssel szólt a helybeliek hozzájárulásáról, akik elsősorban a tereprendezésből vették ki a részüket. Igyekezzünk, hogy szívünk Jézus szívével együtt dobbanjon, kérte a jelenlévőket a plébános.

Nagy öröm megtapasztalni, hogy a háborús helyzet ellenére mennyire élettel teli ez a templom, hangsúlyozta Lucsok Miklós, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye apostoli adminisztrátora. A püspök a továbbiakban arról szólt, hogy vészterhes időkben még inkább fontos Isten közelségének megtapasztalása. Az, hogy folyamatosan érezzük: a Mindenható nem hagyott el bennünket, csak tőle várhatjuk helyzetünkre a megoldást, meríthetünk erőt a nehézségek elviseléséhez. A szívünk vágyik arra a védettségre, amelyet Jézus tökéletes áldozatával szerzett nekünk. A Megváltó példát mutat mindnyájunknak abban is, hogy milyen kapcsolatot ápoljunk az Atyával. A legtöbb bajunk ma is abból származik, hogy életünkben nem az Istennel való kapcsolatot tesszük az első helyre. Jézus még a legnagyobb szenvedésének idején, a golgotai kereszten is a világ teremtőjére figyelt. A Megváltó ugyan folytonosan keresi a csetlő-botló embert, hogy megszabadítsa bűneitől, ám ennek a keresésnek kölcsönösnek kell lennie, figyelmeztetett a püspök.

A templombúcsún alkalmat teremtettek a szent gyónásra és áldozásra. Az épület felújítása végén a templom bejárata fölött elhelyezésre került a Jézus szíve dombormű, amely Gergely István fafaragó alkotása.

Kovács Elemér

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 26. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek