Kárpátinfo.net


| 2022. 06. 27. – 12:17 |

A 2022-es fűtési szezon Ukrajnában rendkívül nehéz lesz, de a közüzemi díjak nem emelkednek

A 2022-es fűtési szezon Ukrajnában rendkívül nehéz lesz, de a közüzemi díjak nem emelkednek. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A 2022-es fűtési szezon Ukrajnában rendkívül nehéz lesz, de a közüzemi díjak nem emelkednek. Egyes közösségekben azonban egyeseknek többet kell majd fizetni.

Az RBC-Ukraine Olekszij Csernisov közösség- és területfejlesztési miniszterre hivatkozva közölte, hogy a 2022-es fűtési szezon Ukrajnában rendkívül nehéz lesz, de a közüzemi díjak nem emelkednek.

Egyes közösségekben azonban többet kell fizetnie.

"Közeleg a tél, és történelmünkben ez rendkívül nehéz időszak lesz. A fűtési szezon időben elkezdődik, a tarifák nem emelkednek, stabilak lesznek" - mondta a miniszter.

Hozzátette azonban, hogy amikor fix tarifákról van szó, akkor a központi fűtésre és a melegvíz-szolgáltatásra gondolnak. Ezek a tarifák a gáz ára ellenére sem változnak.

"Ami az egyedi fűtés helyzetét illeti, valójában helyenként emelkedni fognak az árak" - tette hozzá a miniszter.

Kiemelte, hogy az önkormányzatokkal, a közösségekkel azon dolgoznak, hogy az ukránokat ne hagyják magukra ezzel a problémával

Amikor a fűtési szezonra való felkészülésről beszélünk, akkor nekünk a központi fűtésről és a melegvíz-ellátásról kell gondoskodnunk – hangsúlyozta Csernisov.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Minisztertanács elmondta, mi lesz a fűtéssel télen Ukrajnában. Az ukrán lakásokban télen a hőmérséklet nem haladhatja meg a 18-20 Celsius-fokot.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek