Karpat.in.ua
| 2022. 06. 27. – 16:00 |

Ukrajna felszólítja a nemzetközi partnereket, hogy mielőbb vezessenek be gázembargót Oroszországgal szemben

Ukrajna felszólítja a nemzetközi partnereket, hogy mielőbb vezessenek be gázembargót Oroszországgal szemben. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna felszólítja a nemzetközi partnereket, hogy mielőbb vezessenek be gázembargót Oroszországgal szemben, és szigorítsák meg az orosz olajkivitel korlátozását – számolt be az rbc.ua hírportál hétfőn Andrij Jermaknak, az Elnöki Hivatal vezetőjének Telegram-közlésére hivatkozva, írja a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Jermak azt írta, szerinte a G7-országok által bejelentett orosz aranyvásárlási embargó Oroszországnak évi 19 milliárd dollárjába kerül majd.

Ez jó hír, de a gázembargó hatékonyabb lenne – mutatott rá.

Az elnöki hivatalvezető úgy vélte, hogy Oroszországnak sokkal nagyobb bevétele származik az energiahordozók exportjából. „A gázembargóra és az olajexport szigorúbb korlátozására már tegnap lett volna szükség. Ebbe az irányba kell haladnunk” – hangsúlyozta Andrij Jermak.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy korábban Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke jelezte, hogy

a világ többi vezetőjével együtt a vasárnap kezdődött bajorországi G7-csúcson bejelenti az arany importjának tilalmát Oroszországból.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában ugyancsak arról számolt be, hogy az orosz arany importjára vonatkozó tilalom bevezetése, amely Oroszország második legnagyobb bevételi forrása az energia után, évi 19 milliárd dollár bevételtől fosztja meg a Kremlt.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna a harctéren arat győzelmet, és Oroszország kapitulálni fog. Olekszandr Zavitnyevics elmondta, hogy a háború Ukrajna harctéri győzelmével ér véget, az agresszor ország vezetése pedig törvényszék elé kerül.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek