MTI

| 2022. 06. 27. – 07:55 |

Az ukrán kormány vasárnap további fegyvereket és Moszkva elleni szankciókat kért a nemzetközi közösségtől

Az ukrán kormány vasárnap további fegyvereket és Moszkva elleni szankciókat kért a nemzetközi közösségtől. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukrán kormány vasárnap további fegyvereket és Moszkva elleni szankciókat kért a nemzetközi közösségtől, miután hajnalban ismét orosz támadás célpontja volt Kijev egyik, a városközponthoz közel található negyede.

A támadásban legalább négy ember megsebesült - írja az MTI.

A hét legfejlettebb ipari országot tömörítő G7 csoport vasárnaptól Bajorországban tartja csúcstalálkozóját, „A csúcsnak Oroszország elleni további szankciókkal és Ukrajnának szállított több fegyverrel kell reagálnia” – írta a Twitteren Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, aki szerint „le kell győzni a beteges orosz imperializmust”.

Kijevet június eleje óta megkíméltek az orosz tüzérségi támadásoktól.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester bírálta, hogy „meg akarják félemlíteni az ukránokat a NATO-csúcs közeledtével. Az észak-atlanti szövetség állam- és kormányfőinek találkozója kedden kezdődik Madridban.

„Rendkívül fontos, hogy az e heti csúcstalálkozójukon a G7 és a NATO tanújelét adják, hogy az Ukrajna megvédelmezése iránti eltökéltségük soha nem lesz gyengébb”, mint Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna megszállására irányuló szándéka – írta Kuleba egy véleménycikkben Liz Truss brit külügyminiszterrel közösen.

A miniszter ismételten szorgalmazta a „nehézfegyverek szállításának növelését és felgyorsítását”, a szankciók keményítését mindazokkal szemben,

akik „részt vesznek Putyin háborújában”, valamint az orosz energiaimport leállítását.

„Minden további fegyver segít Ukrajnának visszaverni az orosz megszállókat”, és „minden új szankció hozzájárul Putyin hadigépezetének a forrásoktól történő megfosztásához és további életek megmentéséhez” – írta Kuleba.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy robbanássorozat volt Kijev központi kerületében. Az ukrán főváros Sevcsenkivszkij kerületében történt robbanások okáról, illetve arról, hogy vannak-e áldozatok, nincs további információ.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek