Felhívás | 2022. 06. 28. – 11:00 |
 A gyűjtés ez év június 29-én indul és a kárpátaljai búzaösszeöntő ünnepségre 2022. augusztus 13-án Nagydobronyban az Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon területén kerül sor. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Rendkívüli időket élünk!

Országunkat február 24-én a világ egyik legerősebb hadserege támadta meg mérhetetlen szenvedést zúdítva a lakosságra, milliókat elűzve az otthonukból, öregeket, nőket, gyermekeket gyilkolva. Sosem voltak időszerűbbek a szavak, miszerint a gazda teszi a dolgát, szánt-vet, azt se tudván ki fogja learatni fáradságos munkája eredményét a szárba szökkent életet.

Minden nehézség ellenére, a jövőbe vetett erős hittel és bizakodással

az idén is útjára indítjuk a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem adománygyűjtő kezdeményezésünket.

Az akció szervezésében kiemelt szerepet vállalnak partnereink a KMKSZ alapszervezetek, a történelmi egyházak és más civil szervezetek. A kárpátaljai gazdatársadalom, cégek, szervezetek tavaly 100 334 kg termény adománnyal támogatták a kedvezményezett intézményeket.

Az idén is az a célunk, hogy minden időjárási viszontagság, a háborús károk ellenére elérjük ezt a mennyiséget, mert sajnos sokkal több a rászoruló, mint az előző években.

Azt javasoljuk, hogy az adomány az eddigi jól bevált gyakorlat szerint a parókiákra vagy a településen működő KMKSZ alapszervezeteken keresztül a legközelebbi (vagy a legszimpatikusabb) gyűjtőpontra kerüljön. A gyűjtés ez év június 29-én indul és a kárpátaljai búzaösszeöntő ünnepségre

2022. augusztus 13-án Nagydobronyban az Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon területén kerül sor a háború engedte keretek között.

A gyűjtőpontok helyszínei a megszokottak (református líceumok, a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Központja, a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon, a munkácsi Szent Márton Karitász, a munkácsi Szent István líceum, a Sztojka Sándor görögkatolikus líceum).

Pro Agricultura Carpatika Alapítvány

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek