Hirado.hu
| 2022. 06. 28. – 15:00 |

A G7 vezetői emellett megegyeztek arról, hogy Olaf Scholz német kancellár javaslatára még az idén létrehoznak egy úgynevezett klímaklubot

A G7 vezetői emellett megegyeztek arról, hogy Olaf Scholz német kancellár javaslatára még az idén létrehoznak egy úgynevezett klímaklubot.. Fotó: Internet

Hirdetés

A világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport (G7) felszólította a jelentős élelmiszerkészletekkel rendelkező országokat és vállalatokat, hogy korlátozások és piaci torzítások nélkül segítsenek enyhíteni az élelmiszerhiányt – derült ki a G7 csúcstalálkozójának keddi zárónyilatkozatából, írja a Hirado.

A G7 vezetői emellett megegyeztek arról, hogy Olaf Scholz német kancellár javaslatára

még az idén létrehoznak egy úgynevezett klímaklubot.

A hét ország – Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Kanada és az Egyesült Államok – egyúttal 4,5 milliárd dollárt ígért az éhínség elleni globális küzdelemre.

Arról is megegyeztek, hogy igyekeznek még jobban segíteni az ukrajnai gazdák munkáját, valamint megoldást találni a műtrágyahiányra.

Korábban hírt adtunk arról, hogy London más G7-országokkal együtt megtiltja az orosz arany importját. A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivőjének tájékoztatása szerint az intézkedéshez az Egyesült Államok, Japán és Kanada is csatlakozik.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek