Karpat.in.ua
| 2022. 06. 28. – 16:00 |

A kárpátaljai végzősök számára új szakot indítanak az Ungvári Kulturális és Művészeti Főiskolán

A kárpátaljai végzősök számára új szakot indítanak az Ungvári Kulturális és Művészeti Főiskolán. Fotó: Karpat.in.ua

Hirdetés

A kárpátaljai végzősök számára új szakot indítanak az Ungvári Kulturális és Művészeti Főiskolán. Leendő operatőröket, filmrendezőket és televíziós gyártókat fognak felkészíteni.

A hírt a megyei katonai adminisztrációnál közölték - írja a Karpat.in.ua.

„Eltekintve attól, hogy jelenleg országunk védelmével foglalkozunk, kulturális alegységeink jelentős eredményeket érnek el.

Megkaptuk a megfelelő engedélyt és megnyitunk egy új szakot, hiszen kevés a szakember ebben a szférában. Az új tanévben már ez a szak is működni fog és fogunk felvenni diákokat. Jelenleg a technikai bázis bővítésén dolgozunk. Külön elem lesz a filmek kérdése. Mindenki számára ismert, hogy az agresszor ország tartalmainak vetítése tilos Ukrajnában. Ezért ezt minőségi ukrán termékkel kell helyettesítenünk” – közölte Ihor Sinkarjuk, a megyei katonai adminisztráció helyettes vezetője.

„Rendelkezünk megfelelő berendezésekkel, illetve káderekkel az ilyen szintű képzéshez, közte Kijevből áttelepülni kényszerült szakemberekkel is a film- és televíziós gyártás területén. A 9. osztályt befejezők már idén jelentkezhetnek hozzánk az új szakra.

Regionális megrendelésre költségmentesen 6 jelentkező tanulhat nálunk.

A jövőben a szakterület bővítését és baccalaureusi-, valamint mesterképzést is tervezünk” – közölte Natalija Setelja, az intézmény igazgatója. Hozzátette, hogy a jelentkezéseket július 1-től várják.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek