Hirado.hu
| 2022. 06. 28. – 12:30 |

Hárman meghaltak és legalább ötvenen megsérültek, amikor a Los Angelesből Chicagóba tartó szerelvény teherautóval ütközött

Hárman meghaltak és legalább ötvenen megsérültek, amikor a Los Angelesből Chicagóba tartó szerelvény teherautóval ütközött. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Hárman meghaltak és legalább ötvenen megsérültek, amikor a Los Angelesből Chicagóba tartó szerelvény teherautóval ütközött hétfőn Missouri államban. A beleset egy olyan vasúti átkelőnél történt, ahol nem volt elektromos jelzőrendszer.

Vasárnap egy másik szerelvény autóval ütközött Kaliforniában - írja a Hirado.

Egy nappal korábban egy hasonló ütközésben egy kocsi utasai vesztették életüket.

„A vonat közel 150 kilométer/órás sebességgel haladt, amikor a teherautóval ütközött. Hárman vesztették életüket a helyszínen, köztük a billenőkocsi sofőrje”

– jelentette Lukóczki Gábor, a közmédia Los Angeles-i tudósítója.

„Majd’ 250-en utaztak a Los Angelesből Chicagóba tartó szerelvényen, közülük legalább ötven utast szállítottak a környék kórházaiba, többük állapota válságos. Az oldalukról borult vasúti kocsiból a legtöbben az ablakokon keresztül kitudtak mászni, az elsősegély nyújtók között sokan voltak, akik a közeli városból siettek a katasztrófa helyszínére.”

„A baleset egy nappal azután történt, hogy egy másik szerelvény egy autóval ütközött itt Kaliforniában,

a vonat utasai és személyzete közül akkor senki sem sérült meg, de az autóban ülő három ember életét már nem lehetett megmenteni” – tette hozzá a tudósító.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek