Kárpátinfo.net


| 2022. 06. 28. – 09:31 |

Októbertől kezdve másfél millió ukrán nyugdíjas kap nyugdíj kiegészítést Ukrajnában

Októbertől kezdve másfél millió ukrán nyugdíjas kap nyugdíj kiegészítést Ukrajnában. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Októbertől kezdve másfél millió ukrán nyugdíjas kap nyugdíj kiegészítést Ukrajnában.

A Podrobnosti.ua Ukrajna Nyugdíjalapjára hivatkozva közölte, hogy az idei évben sok ukrán nyugdíjas 300 hrivnyát kap nyugdíj kiegészítésként.

A közlemény szerint ez a program 2022 októberében indul és a nyugdíj kiegészítést másfél millió állampolgár számára tervezik.

A  havi 300 hrivnya járadékot a 70 éves nyugdíjasoknak tervezik kifizetni,

amit 75 éves korukig kapnak majd – addig, amíg nem kerülnek be a  másik „korosztályba” és magasabb pótdíjra nem jogosultak.

Két feltétel, amelyek mellett a 70 éves állampolgárok egyenként 300 hrivnyát kapnak:

  1. 70 évesnek kell lenniük. A pótdíjak a 70. életévük betöltésekor kezdődnek. Ezért előfordulhat, hogy az első pótdíj hiányos lesz.
  2. Nyugdíjuk nagysága nem haladhatja meg a 2020-ban érvényes ukrajnai átlagkeresetet. Értéke valamivel több, mint 10 ezer hrivnya. Vagyis ha egy nyugdíjas már betöltötte a 70. életévét és a nyugdíja nem haladja meg a 10 ezer hrivnyát, akkor októbertől havi 300 hrivnya összegű nyugdíj-kiegészítést kap.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a közüzemi díjak nem emelkednek, de egyeseknek többet kell fizetniük. Ukrajnában a központi fűtés és a melegvíz-szolgáltatás díja nem emelkedik.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek