Politika | 2022. 06. 28. – 13:30 |
Volodimir Zelenszkij elnök szerint Oroszország nem tud harcolni, csak minden élő elpusztítására képes. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij elnök szerint Oroszország nem tud harcolni, csak minden élő elpusztítására képes, ezért felszólított a szövetségeseket, hogy együtt és mielőbb űzzék ki a betolakodókat Ukrajna területéről – közölte kedden a korrespondent.net hírportál az államfő hétfő esti videoüzenetére hivatkozva, írja a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint Zelenszkij elmondta: a teljes körű invázió kezdete óta az orosz hadsereg közel 2800 különböző cirkálórakétát és több százezer légibombát és reaktív gránátot vetett be Ukrajna ellen.

„Ez nem más, mint terror” – hangsúlyozta.

Az elnök egyúttal a kremencsugi bevásárlóközpont elleni hétfői rakétatámadásról és Harkiv vasárnapi ágyúzásáról. Arra kérte az állampolgárokat, hogy ne hagyják figyelmen kívül a légiriadókat.

Zelenszkij kijelentette: „Oroszország nem tud harcolni, csak minden élő elpusztítására képes.” Ezért felszólította a szövetségeseket,

hogy közösen és mielőbb űzzék ki a betolakodókat Ukrajna területéről.

A Forbes magazin szerint a június 25-i és 26-i hétvégén az orosz csapatok 60-80 nagy hatótávolságú rakétát lőttek ki 150-220 millió dollár értékben Ukrajna-szerte.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnára 200 millió dollár értékben lőtt ki rakétákat Oroszország a hétvégén. Oroszország június 25-26-án 60-80 nagy hatótávolságú rakétát lőtt ki Ukrajnára.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!

Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.

Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek